Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ν.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ν.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


"Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας χαιρετίζει τον μαθητικό αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στα σχολεία της Καλαμάτας.
Χαιρετίζουμε τα Μαθητικά Συμβούλια και τα Συντονιστικά Αγώνα που μέσα από τις συνεδριάσεις και τις Γενικές Συνελεύσεις των σχολείων παίρνουν αποφάσεις και προχωρούν σε πορείες, αποχές, καταλήψεις και σε άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
Η πολιτική της υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης που εφαρμόζει η ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτή που βγάζει τους μαθητές στους δρόμους. Η πολιτική που μετατρέπει τη μόρφωση σε εμπόρευμα είναι αυτή που κάνει χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να στενάζουν και να αγανακτούν. Είναι δίκαιος και αναγκαίος ο αγώνας που βάζει στο επίκεντρο την απαίτηση για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Το σχολείο που μαθαίνει σκόρπιες ασυνάρτητες πληροφορίες αντί για γνώσεις, που έχει καταντήσει εξεταστικό κέντρο, που μαθαίνει ψεύτικη την ιστορία του λαού μας, είναι αυτό που εξοργίζει.
Οι μαθητές με αυτό τον αγώνα αναδεικνύουν για άλλη μια φορά την αθλία κατάσταση που κυριαρχεί στα σχολεία της αμορφωσιάς. Αυτός ο αγώνας χρειάζεται να ενταθεί. Αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές να τον περιφρουρήσουν.
Οι όποιοι βανδαλισμοί και καταστροφές δεν είναι τυχαίοι. Είναι «λαδί στη μηχανή» της πολιτικής της κυβέρνησης , και «βούτυρο στο ψωμί» όσων θέλουν να συκοφαντήσουν τους αγώνες της νεολαίας. Αυτά τα φαινόμενα είναι ξένα και μακριά από τα συμφέροντα του αγώνα και τα δικαία αιτήματα του. Καλούμε τους μαθητές και τους εργαζόμενους της Καλαμάτας να καταδικάσουν όσους προσπαθούν να συκοφαντήσουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών, με όποιο τρόπο και αν γίνεται αυτή η προσπάθεια.
Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Με μεγαλύτερη ένταση θα συνεχίσουμε τη δράση μας για την κατάκτηση του σχολείου που θα καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Με όλες μας τις δυνάμεις θα συμβάλλουμε ώστε να μπουν στο επίκεντρο της συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους: το κόστος της εκπαίδευσης, η μορφωτική υποβάθμιση, ο βίαιος προσανατολισμός στην κατάρτιση, η είσοδος των επιχειρήσεων στην εκπαίδευση.
Οι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση έχουν όνομα. Είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έφτιαξαν αυτό το σχολείο. Είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις με την αξιολόγηση και την αποκέντρωση των σχολείων.
Η σημερινή κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Χρειάζεται πάλη μαζική και με διάρκεια. Η εργατική τάξη, οι μαθητές, οι φοιτητές πρέπει να μπουν μπροστά διεκδικώντας το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο, διεκδικώντας Ενιαία Λαϊκή Παιδεία. Πιο επιτακτικά, πιο αποφασιστικά τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτόν το στόχο.
Χρειάζεται σήμερα η αμφισβήτηση να μην περιορίζεται μονό στα αντιεκπαιδευτικά - αντιλαϊκά τους μετρά. Η νεολαία να αμφισβητήσει συνολικά την κυριαρχία τους και να παλεύει με την εργατική τάξη και τα αλλά λαϊκά στρωματά ώστε να τους πάρουμε αυτό που τους δίνει δύναμη: την εξουσία. Να παλέψουμε για το Σοσιαλισμό".