Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Κόστα Ρίκα: Αυτοσχέδιο υποβρύχιο με επτά τόνους κοκαΐνης!...



Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ εντόπισε χθες Τρίτη αυτοσχέδιο υποβρύχιο εξοπλισμένο με εξελιγμένο εξοπλισμό πλοήγησης, στα αμπάρια του οποίου ανακαλύφθηκαν επτά τόνοι κοκαΐνης, αξίας 187 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσαν οι αρχές της Κόστα Ρίκα.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η δύσκολη νυκτερινή επιχείρηση σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο. Συνελήφθησαν τέσσερις Κολομβιανοί λαθρέμποροι ναρκωτικών που επέβαιναν στο σκάφος, που έχει μήκος 18 μέτρων και είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και φάϊμπεργκλας.
"Το σκάφος είχε καταδυθεί εν μέρει, αλλά δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς προχειροφτιαγμένο. Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών δεν είναι ερασιτέχνες", δήλωσε ο Χοσέ Παστόρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Αρκετά αυτοσχέδια υποβρύχια που μετέφεραν ναρκωτικά έχουν εντοπιστεί τους τελευταίους μήνες στις θάλασσες της Λατινικής Αμερικής. Τον Ιούλιο οι αρχές του Μεξικού είχαν καταλάβει ένα παρόμοιο σκάφος που μετέφερε 200 πακέτα κοκαΐνης.
Το σκάφος ήταν ικανό να ταξιδέψει από τη Λατινική Αμερική έως τα παράλια των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς να κάνει στάση για ανεφοδιασμό σε καύσιμα ή προμήθειες, σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή, που ανέφερε ότι το σκάφος εντοπίστηκε από αέρος.