Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Ρωσία: Βοήθεια στην Κούβα να δημιουργήσει διαστημικό σταθμό



Ετοιμη είναι η Ρωσία να προσφέρει τη βοήθειά της στην Κούβα για να δημιουργήσει το δικό της διαστημικό κέντρο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Ρώσου επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας, μετά τις συνομιλίες του στο Καράκας με αξιωματούχους της Βενεζουέλας και της Κούβας, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar-Tass.
H Ρωσία έχει αυξήσει τις προσπάθειές της να αναπτύξει στενότερες σχέσεις με τις δύο χώρες, που από ιδεολογικής άποψης είναι εχθροί με την Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανόμενης και της αποστολής ρωσικών βομβαρδιστικών σε ειδική αποστολή στη Βενεζουέλα αυτόν τον μήνα.
«Ξεκινήσαμε συζητήσεις για την πιθανότητα δημιουργίας ενός διαστημικού κέντρου στην Κούβα», δήλωσε από το Καράκας ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Διαστημικής Ενωσης της Ρωσίας, Ανατόλι Περμινόφ, σύμφωνα με το Itar-Tass.
«Με τους Κουβανούς συναδέλφους μας συζητήσαμε την πιθανότητα για κοινή χρήση διαστημικού υλικού... και την κοινή χρήση των διαστημικών συστημάτων τηλεπικοινωνίας», ανέφερε ο Περμίνοφ.
Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι θέλουν να ανανεώσουν τις σχέσεις τους με την Κούβα οι οποίες εγκαταλείφθηκαν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης.