Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Υεμένη - 16 νεκροί από την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία



Τουλάχιστον έξι στρατιώτες της Υεμένης σκοτώθηκαν από την επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Σαναά, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, με το συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 16. Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας της χώρας, τρεις ακόμη στρατιώτες τραυματίστηκαν, ενώ εκφράζονται φόβοι για μεγαλύτερες απώλειες. Νωρίτερα, εκπρόσωπος της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Υεμένη έκανε λόγο «για «πολλά θύματα».
«Υπάρχουν πολλά θύματα από την επίθεση», τόνισε ο εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στο CNN, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των νεκρών ή των τραυματιών ούτε την εθνικότητά τους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Υεμένης, μεταξύ των νεκρών είναι και έξι από τους δράστες της επίθεσης, καθώς και τέσσερις πολίτες.
Όπως μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η αμερικανική πρεσβεία στη Σαναά δέχθηκε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ρουκέτες. Όπως διευκρίνισε αυτόπτης μάρτυρας, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά στη είσοδο του κτιρίου και αμέσως μετά ένοπλοι που επέβαιναν σε άλλο όχημα, άνοιξαν πυρ κατά των φρουρών της πρεσβείας, εκτοξεύοντας δύο με τέσσερις ρουκέτες.
Tην ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Ισλαμική Τζιχάντ στην Υεμένη.