Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ...






Συνεχίστηκαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 2ου Πολυπολιτισμικου Φεστιβάλ στην Κυπαρισσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών "ΓΑΙΑ" με τη στήριξη (φέτος) του Δήμου.

Το Φεστιβάλ έχει σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία με πλήθος συμμετεχόντων αφού τα θέματα που αναπτύσσονται στις εκδηλώσεις είναι σημαντικά και ενδιαφέροντα...


Οι εκδηλώσεις χθες και σήμερα...


Χθες το απόγευμα - Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά σχολικής ηλικίας με την Περιβαλλοντική ομάδα εθελοντών «Αρχέλων» και την ζωγράφο Isabelle Bachmann,

το βράδυ - ομιλίες με θέματα «Ο ρατσισμός μέσα από τα μάτια του κοινωνικού επιστήμονα» με την Αγγελική Ρουμελιώτη κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Υγείας Μεσσηνίας, «Όταν οι μετανάστες οργανώνονται» με την Λωρέτα Mac Cauley από την "Ένωση Αφρικανών Γυναικών", «Ένα κίνημα γεννιέται» με την Σόνια Μητραλιά από το κίνημα "Όχι στον Ρατσισμό από την Κούνια".

Συντόνισε η Δήμητρα Ψαρούλη – Τσουμελέα, κοινωνική λειτουργός και νομαρχιακή σύμβουλος.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, ακολούθησε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Silencio” και στη συνέχεια παρουσίαση χορών από χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων από το Σιέρα Λεόνε και από την Βουλγαρία (με το συγκρότημα «Rodina») ενώ παράλληλα προσφέρονταν φαγητά με παραδοσιακές γεύσεις από διάφορες χώρες.


Σήμερα το πρωί δόθηκε παράσταση καραγκιόζη με το θίασο του Κώστα Μακρή και στις 8 το βράδυ θα γίνει προβολή των ταινιών: «Το ταξίδι: Το ελληνοαμερικάνικο όνειρο» της Μαρίας Ηλίου , «Μικρές Οδύσσειες» ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ και οι ταινίες από το 132ο δημοτικό σχολείο Αθηνών: «Παιχνίδια από τις πατρίδες μας» και «Παιχνίδια από τις πατρίδες μας μαζί με τους γονείς μας».