Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Περνούν στην ιστορία οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου!...



Με θεαματικό τρόπο ξεκίνησε η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, ενώπιον 90.000 θεατών στο στάδιο της πρωτεύουσας "η φωλιά του πουλιού".

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολλά πυροτεχνήματα κι ένα θέαμα Κουνγκ Φου από 350 άτομα.

Σημαιοφόρος για τη χώρα μας, που θα παρελάσει πρώτη στο στάδιο, είναι η Χρυσοπηγή Δεβετζή.

Την Ολυμπιακή σημαία θα παραλάβει για τους Ολυμπιακούς του 2012 ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπορίς Τζόνσον, πλαισιωμένος από ομάδα στην οποία θα συμμετέχει και ο αστέρας του βρετανικού ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το Λονδίνο φιλοξενεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για τρίτη φορά, αφού προηγήθηκαν οι διοργανώσεις του 1908 και του 1948
"Είναι ξεκάθαρο ότι η Κίνα έβαλε ψηλά τον πήχη. Αυτό θα αποτελέσει πρόκληση για τους διοργανωτές στο Λονδίνο, όμως ελπίζω ότι το Λονδίνο θα ανεβάσει ακόμη υψηλότερα τα όρια", δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ κατά την απολογιστική συνέντευξη Τύπου.

Ο απολογισμός για τη χώρα μας περιλαμβάνει τέσσερα μετάλλια: Δύο αργυρά για τους κωπηλάτες Βασίλη Πολύμερο και Δημήτρη Μούγιο, και τον αθλητή του τάε κβον ντο Αλέξανδρο Νικολαΐδης, και δύο χάλκινα για τις Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη στην ιστιοπλοΐα, και Πηγή Δεβετζή στο τριπλούν.

Ωστόσο, τα αλλεπάλληλα κρούσματα ντόπινγκ των ελλήνων αθλητών επισκίασαν ως ένα βαθμό τις ελληνικές διακρίσεις.

Σε διεθνές επίπεδο, οι υπεράνθρωπες επιδόσεις του Γιουσέιν Μπόλτ και τα ρεκόρ μεταλλίων του Μάικλ Φέλπς ξεχώρισαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε 100μ., 200μ. και 4x100μ. συνδυάζοντάς τα με ισάριθμα παγκόσμια ρεκόρ.

Ο Αμερικανός κολυμβητής κατέκτησε οκτώ χρυσά μετάλλια, ξεπερνώντας το επίτευγμα του Μαρκ Σπιτς, καταρρίπτοντας επτά παγκόσμια ρεκόρ.

Συνολικά, 51 χρυσά μετάλλια κατέκτησε η διοργανώτρια Κίνα, 36 οι ΗΠΑ και 23 η Ρωσία.