Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Η "γλώσσα" των Stones στο Victoria and Albert!



Ενα από τα διασημότερα logo της μαζικής κουλτούρας βρίσκεται πλέον υπό την κατοχή και συλλογή του Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο.

Ο λόγος για την αυθεντική "γλώσσα" των Rolling Stones, το σύμβολο του διάσημου ροκ συγκροτήματος που σχεδιάστηκε από τον John Pasche το 1970 και πρωτο-χρησιμοποιήθηκε ως εξώφυλλο στο άλμπουμ «Sticky Fingers».

Το μουσείο αγόρασε το έργο αυτό, με τίτλο «Τongue and lips» σε δημοπρασία που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ έναντι 92.500 δολαρίων, ενώ το μισό μέρος των χρημάτων κατέθεσε η φιλανθρωπική οργάνωση «The Art Fund».

Η ιστορία του συμβόλου αυτού είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα:

Ο Μικ Τζάγκερ πήγε το 1969 μία βόλτα στον περίβολο του Royal College of Art στο Λονδίνο προκειμένου να βρει ένα νέο ταλαντούχο φοιτητή για να του σχεδιάσει το εξώφυλλο του νέου δίσκου του συγκροτήματος. Στο πρόσωπο και στο... ταλέντο του John Pasche, 24χρονου φοιτητή τότε, βρήκε αυτό που ήθελε και έτσι του παρήγγγειλε το έργο έναντι 50 μόνο δολαρίων! Ο Pasche εμπνεύστηκε το σχέδιο -σύμφωνα με δηλώσεις του- από το σχήμα της στοματικής κοιλότητας του προεξάρχοντα του συγκροτήματος.