Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Αρωμα γυναίκας την πρώτη ημέρα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών!



Στις... κυρίες ήταν αφιερωμένη η πρώτη ημέρα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων που λαμβάνει χώρα στο Σεντ Πολ της Μινεσότα.

Την πρώτη, περιορισμένη εξαιτίας του τυφώνα Γκούσταβ, ημέρα του συνεδρίου, εμφανίσεις έκαναν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Λόρα Μπους και η Σίντι ΜακΚέιν.
Η Λ.Μπους κι η σύζυγος του ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία Σίντι Μακέιν απηύθυναν έκκληση ενώπιον του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Σαιν Πολ της Μινεσότα στην γενναιοδωρία των πολιτών υπέρ των πληγέντων από τον τυφώνα Γκούσταβ.

«Η πρώτιστη προτεραιότητά μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού», τόνισε η Λ.Μπους ενώπιον των συνέδρων. «Όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα αυτό μας υπενθυμίζει πως πάνω από όλα είμαστε Αμερικανοί» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Σίντι Μακέιν κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να συνεισφέρουν χρηματικά σε λογαριασμό που άνοιξε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για να βοηθήσει τα θύματα του τυφώνα.

Οι δύο κυρίες ήταν οι μόνες που μίλησαν την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, το οποίο άνοιξε τη Δευτέρα τις εργασίες του και θα κλείσει με την παράδοση του χρίσματος στον Τζον Μακέιν για τη διεκδίκηση της προεδρίας στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Η επέλαση του τυφώνα Γκούσταβ ανάγκασε τους διοργανωτές του συνεδρίου να μεταβάλουν το πρόγραμμά του, κι η πρώτη ημέρα αφιερώθηκε σε διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα.
Σε μία άλλη εξέλιξη, η υποψήφια αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Σάρα Πάλιν ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η 17χρονη κόρη της είναι έγκυος.
Η Σ.Πάλιν που τάσσεται κατά της έκτρωσης, είπε ότι η κόρη της θα κρατήσει το παιδί και θα παντρευτεί.

Ζήτησε επίσης από τους δημοσιογράφους να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή του νεαρού ζευγαριού.