Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Νοθεία στη Βουλή καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ!



Νοθεία στη Βουλή, κατά την ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο σχετικό βίντεο.

Το θέμα συζητήθηκε και στην ευρεία σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ σήμερα στη Βουλή υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, όπου συμμετείχαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο γραμματέας της ΚΟ Δημήτρης Ρέππας, οι βουλευτές Θ.Πάγκαλος, Χρ.Παπουτσής, Χ.Καστανίδης, Φ.Πετσάλνικος, Γ.Παπακωνσταντίνου και Ν.Αθανασάκης.


Συγκεκριμένα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου παρουσία του αντιπροέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, Δημήτρης Ρέππας, κατήγγειλε αλλοίωση των αποτελεσμάτων της τελικής ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος στις 27 Μαΐου 2008 μέσω της αλλαγής ψηφοδελτίων, δια της μεθόδου της προσθαφαιρέσεως από βουλευτές της ΝΔ


Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προβλήθηκε και σχετικό βίντεο με οπτικό υλικό από τη Βουλή, στο οποίο φέρονται εμπλεκόμενοι σε όσα ανέφερε ο Δ. Ρέππας, ο βουλευτής κ.Μπούγας, ως υπογράφων τα ψηφοδέλτια των βουλευτών, ο βουλευτής κ.Αγοραστός ως ψηφοσυλλέκτης, ο κ.Τραγάκης, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και η κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, αναπληρώτρια γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.


Στο βίντεο εμφανίζονται οι προαναφερθέντες βουλευτές της ΝΔ να έρχονται σε συνεννόηση και να αλλάζουν ή να τσαλακώνουν ψηφοδέλτια τα οποία ήδη είχαν συλλεχθεί. Ο Δ. Ρέππας έκανε λόγο για βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι βάσει σχεδίου υπερέβησαν το ρόλο τους, δεν άσκησαν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, με συνέπεια να προβούν σε πράξεις που παραχαράζουν την βούληση των βουλευτών.
Παράλληλα, ο κ. Ρέππας καταλόγισε μεγάλες ευθύνες στον πρωθυπουργό και το προεδρείο της Βουλής για υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Αναδεικνύεται ακόμα μια φορά το πρόσωπο της Δεξιάς, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι για το μέλλον της χώρας, αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει αύριο.


Πλήγμα στη δημοκρατία και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, χαρακτήρισε τα γεγονότα αυτά ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.


Εξάλλου, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Βενιζέλος, Παπουτσής και Πάγκαλος προχώρησαν σε παράσταση στο Προεδρείο της Βουλής.


Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο και τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη και τους ενημέρωσε για τη σημερινή καταγγελία του Κινήματος και τους απέστειλε το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.


KKE


Για όργιο νοθείας της ΝΔ σε βάρος των βουλευτών της έκανε λόγο το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη [Βλέπε άρθρο] .


ΣΥΡΙΖΑ


Τα καταγγελλόμενα όμως από το ΠΑΣΟΚ συνιστούν σοβαρό πολιτικό ζήτημα και πρέπει να ερευνηθούν, δήλωσε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο Κοινοβουλευτικός της Εκπρόσωπος, Φώτης Κουβέλης [Βλέπε άρθρο] .


ΛΑ.Ο.Σ.


Αν μιλάμε για “Αγοραστό αποτέλεσμα” στην αναθεώρηση του Συντάγματος δημιουργείται μείζον θέμα Δημοκρατίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ. σχολιάζοντας την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τον ΛΑ.Ο.Σ., «κατήγοροι και κατηγορούμενοι πρέπει απαραιτήτως να πείσουν πως έχουν τα πράγματα. Στην υπόθεση αυτή δεν χωρούν ΣΚΙΕΣ όπως επίσης δεν επιτρέπονται αστήρικτα αντιπολιτευτικά “effects”. Προ πάσης άλλης πολιτικής ή κομματικής δράσης προηγείται το ξεκαθάρισμα των καταγγελιών».
«Μετά τη καταγγελία του ΠΑΣΟΚ, για ενδεχόμενη λαθροχειρία στο αποτέλεσμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουμε να ερευνήσουμε τη κατηγορία», τόνισε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Α’ Αθηνών Αθ. Πλεύρης.
Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., του ανέθεσε να ελέγξει όλα τα ψηφοδέλτια, που ως ψηφοσυλλέκτης συνέλλεξε. «Εάν από το DVD, προκύψει ότι έχω συλλέξει ψηφοδέλτιο και αυτό δεν έχει τη δική μου υπογραφή αλλά υπογραφή άλλου ψηφοσυλλέκτη, προφανώς υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.


Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, έκανε λόγο για «εξοργιστικά άθλια απόπειρα του ΠΑΣΟΚ να αμαυρώσει μια απολύτως διαφανή κοινοβουλευτική διαδικασία».




Με ένα κλικ




και