Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

O "Γκουστάβ'' έφυγε, η "Χάνα" έρχεται...



Μπορεί ο "Γκουστάβ" να αποτελεί πλέον παρελθόν, ωστόσο ένας νέος τυφώνας ονόματι "Χάνα" ήρθε από τον Ατλαντικό να πλήξει την Αϊτή.

Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις, που συνοδεύουν την Χάνα, προκάλεσαν σημαντικές πλημμύρες στην πόλη Γκονέβ της Αϊτής, όπου πολλοί άνθρωποι βρίσκονται από το βράδυ της Δευτέρας στις στέγες των σπιτιών τους για να γλιτώσουν από τα νερά το ύψος των οποίων ξεπερνά τα δύο μέτρα.

Παράλληλα, στην πόλη Γκονάιβες τουλάχιστον 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από το πέρασμα του τυφώνα.

Υπενθυμίζεται ότι στο 8ήμερο πέρασμα του, ο Γκουστάβ άφησε πίσω του 77 νεκρούς στην Αϊτή.

Ο τυφώνας Χάνα αναμένεται να φτάσει μέχρι την Παρασκευή στις νοτιοανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες είναι ήδη σε επιφυλακή.

Τα βήματα της Χάνα ακολουθεί και άλλη μία τροπική καταιγίδα με το όνομα Aικ, που αναπτύσσεται στον Ατλαντικό Ωκεανό και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ανακοίνωση ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Κολοράντο που υποστηρίζει ότι ο μήνας που διανύουμε θα είναι πλούσιος σε ακραία καιρικά φαινόμενα στον Ατλαντικό Ωκεανό, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών και αναμένεται να εκδηλωθούν ως και πέντε τροπικές καταιγίδες.