Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου...



Το επίμαχο βίντεο, στο οποίο σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ αλλοιώνονται ψηφοδέλτια βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και οι αντιδράσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα, η επόμενη μέρα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες για την κατάσταση, που επικρατεί στον Καύκασο, καθώς και το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας λόγω υπέρογκου δημόσιου χρέους, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.
Αναλυτικά οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:
* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκλογές μόνο αν κάποιοι καταψηφίσουν κυβερνητικό νομοσχέδιο. Το επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Φιάσκο για Οσκαρ. Γελάει όλη η Ελλάδα με την καταγγελία των "Πράσινων Κλουζώ" για νοθεία από τη ΝΔ σε ψηφοφορία προ 3 μηνών".
* Η ΑΥΓΗ: "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χάνουν προς τους αναποφάσιστους. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μπαρούφα Νο1 απ' τον Γιωργάκη η δήθεν νοθεία στην ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ενώ στην Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζουν και νέες αντιπολιτευτικές "φούσκες".
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Το μυστήριο της κάλπης. Το βίντεο και τα τσαλακωμένα ψηφοδέλτια. Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει νοθεία στην ψηφοφορία για το Σύνταγμα. Τι λέει η κυβέρνηση, τι ζητούν τα άλλα κόμματα".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Χτύπημα κατά του καρκίνου. Επαναστατική ανακάλυψη από Έλληνα επιστήμονα στις ΗΠΑ".
* ΕΘΝΟΣ: "Λογοκρισία για τις ανατιμήσεις. Εξωφρενική κυβερνητική οδηγία για έλεγχο των μέσων ενημέρωσης".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εάν οι Βατοπεδινοί, ο Βαρθολομαίος, η Εκκλησία της Ελλάδος, ο πρωθυπουργός και η δικαιοσύνη έχουν καταλάβει την προσβολή που γίνεται στο περιβόλι της Παναγίας και στην άγια ιστορία του τότε έλεος".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Νοθεία στη Βουλή για το Σύνταγμα, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ και κατονομάζει βουλευτές της ΝΔ".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βαθύ λαρύγγι" στη ΝΔ πίσω από το βίντεο - φωτιά. Νοθεία στην ψηφοφορία της συνταγματικής αναθεώρησης καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ. Υποβαθμίζει το θέμα η κυβέρνηση".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Επ΄ αυτοφώρω ψηφοφορία - παρωδία. Βίντεο - σοκ έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ με σκηνές απείρου κάλλους και ήρωες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι Ευρωπαίοι επιλέγουν "ρεάλ πολιτίκ" έναντι Ρωσίας. Προειδοποιούν ότι θα αναστείλουν τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα".
* Ο ΛΟΓΟΣ: "Πολιτική των εντυπώσεων. Νοθεία στη συνταγματική αναθεώρηση καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Νοθεία - γκέιτ με βίντεο ντοκουμέντο".
* Η ΝΙΚΗ: "Έκαναν νοθεία μέσα στη Βουλή. Ο απόλυτος εξευτελισμός της (Νέας ) Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε τις εικόνες της ντροπής".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ.".
* Η ΧΩΡΑ: "Ο Πούτιν "νάρκωσε" και τις...τίγρεις της Ευρώπης. Προειδοποιήσεις και ΟΧΙ κυρώσεις στη Ρωσία".
* Metro "Καταγγελία για λαθροχειρία. Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση όσα λέει το ΠΑΣΟΚ για αλλοίωση της ψηφοφορίας".
* Metropolis: "Θύελλα από ένα βίντεο".
Θεσσαλονίκη
* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Μπουρλότο στη Βουλή. Καταγγελία ΠΑΣΟΚ για νοθεία-Σκληρή απάντηση ΝΔ"".
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Γκουαντάναμο στα Σκόπια. Γιατί οι Αμερικανοί κατασκευάζουν στη γειτονική χώρα πρεσβεία - φρούριο".
* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Οι παραγωγικοί φορείς της πόλης αποφάσισαν χθες: Όλοι μαζί για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

* Σημείωση: Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.