Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Νέοι της Τριφυλίας: «Κοιτάμε μπροστά. Το μέλλον μάς ενώνει!»


Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και κάθε αποδέκτη στέλνουν με δηλώσεις τους στο «Θ» νέοι άνθρωποι από την Τριφυλία. «Κοιτάμε μπροστά. Το μέλλον μάς ενώνει!» τόνισαν, σημειώνοντας παράλληλα πως η ενότητα των δυνάμεων, η σύνθεση των απόψεων, η σφυρηλάτηση των σχέσεων μεταξύ των πολιτών του νέου Δήμου, είναι μονόδρομος.
Ανεξάρτητα από το αν ήθελαν τη δημιουργία ή όχι αυτού του μεγάλου Δήμου, νέες και νέοι από τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, με τους οποίους μιλήσαμε χθες, μας είπαν πως.........................

ο Δήμος Τριφυλίας, πλέον, είναι γεγονός.

Όλοι οφείλουν να εργαστούν και να συνεργαστούν για την ανάπτυξή του. Είναι μεγάλος Δήμος, είναι καινούργιος θεσμός, θα έχει και προβλήματα, αλλά με ενότητα μπορεί να τραβήξει μπροστά. Αρκεί εκείνοι που θα πάρουν στα χέρια τους τις τύχες του νέου Δήμου και το μέλλον των ανθρώπων του, να πιστεύουν σε αυτόν, στις δυνάμεις και δυνατότητες του τόπου και του λαού και να δουλέψουν για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου, την προκοπή και ευημερία των δημοτών!

Γαργαλιάνοι

Ο Γιώργος Μίχος είπε: «Ο Δήμος Τριφυλίας, ενιαίος όπως έγινε με τον “Καλλικράτη”, νομίζω πως είναι για τις τοπικές κοινωνίες αρνητικό, γιατί υπάρχουν μεγάλες διαφορές και προστριβές από το παρελθόν… Νομίζω πως θα συνεχιστεί η διχόνοια, αλλά πρέπει να προχωρήσει και να μην υπάρχουν προστριβές. Όλοι μαζί και όχι ο καθένας να κοιτάει τον τόπο του σε βάρος των άλλων…».
Ο Αναστάσης σημείωσε: «Δε βλέπουμε μέλλον. Απλά, τίποτε άλλο…».
Η Μαρία τόνισε: «Με την κοινή λογική να το πάρουμε, πρέπει να υπάρξει ενότητα για να προχωρήσουμε, αλλιώς δεν πάμε μπροστά».
Η Μαρίνα, που διαφωνούσε με τη δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας σχολίασε: «Ήμουν αντίθετη στη δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας, αλλά τώρα είναι μονόδρομος να πάμε μαζί, γιατί, αν δεν πετύχει ο Δήμος, θα καταδικαστεί κάθε πόλη σε οπισθοδρόμηση και μαρασμό…».

Φιλιατρά
Ο Κώστας Πράνταλος, σπουδαστής στην Πάτρα, που απολαμβάνει τις τελευταίες μέρες στην πόλη του, σημείωσε: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, φυσικά, γιατί έχουμε δύσκολα μπροστά. Αν ενωθούμε, πραγματικά, θα αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτά που έρχονται και με περισσότερη δύναμη και αισιοδοξία για την ανάπτυξη που όλοι θέλουμε στην περιοχή μας!».
Η Βάσω Γεωργοπούλου, από την Κυπαρισσία που κατοικεί στα Φιλιατρά, σημείωσε: «Ο Δήμος Τριφυλίας είναι μία πραγματικότητα, είναι γεγονός. Για να τραβήξει μπροστά απαιτείται ενότητα των δυνάμεων και σύνθεση των απόψεων, μακριά από διχασμούς και τοπικισμούς, που δεν οδηγούν πουθενά, αλλά μας γυρίζουν πίσω. Κάποιοι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν, δυστυχώς, ξεπερασμένες αντιλήψεις, οι νέοι άνθρωποι κοιτάμε μπροστά. Το μέλλον μάς ενώνει!».
Ο Παναγιώτης Καψιμάλης είπε: «Πιστεύω ότι πρέπει να ενωθούμε όλοι και μαζί να καλυτερεύσουμε το μέλλον μας. Ως τώρα, και περισσότερο παλιότερα, υπάρχουν μίση και διχόνοιες μεταξύ των πόλεων, όμως πιστεύω πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να καλυτερεύσουμε τα πράγματα. Εμείς οι νέοι έχουμε άλλες ιδέες, πιο προοδευτικές αντιλήψεις και θα τα πάμε καλύτερα!».

Κυπαρισσία

Η Βασιλική Βασιλοπούλου παρατήρησε: «Είναι πολύ καλό που έγινε ο Δήμος Τριφυλίας. Τώρα, όλοι ενωμένοι, θα προχωρήσουμε για την πρόοδο και την ανάπτυξη!».
Ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος από το Καλόνερο τόνισε: «Εμείς οι νέοι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το νέο Δήμο, έχει μέλλον, αρκεί να είμαστε όλοι μαζί, να προσπαθούμε για το καλύτερο και όλα θα πάνε μια χαρά!».
Η Γιάννα Βέβε σημείωσε: «Να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, για να υπάρχει δημιουργικότητα και σωστή δουλειά. Για να πάμε μπροστά και να αναπτυχθεί η περιοχή!».
Ο Γιώργος Γιαννόπουλος τόνισε: «Το μήνυμα που ιδίως οι νέοι άνθρωποι στέλνουμε είναι διαχρονικό και πάντα επίκαιρο: Ισχύς εν τη ενώσει, που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Και στις μέρες μας πρέπει να ακολουθήσουμε αυτή την τακτική για να έχουμε μέλλον και αναπτυξιακή προοπτική! Να αλλάξουμε νοοτροπίες, αντιλήψεις, να ξεφύγουμε από διχασμούς του παρελθόντος, να αλλάξουμε σελίδα στη ζωή μας!».
Η Γιάννα Κώνσταντου σημείωσε: «Στο Δήμο Τριφυλίας να πάμε όλοι μαζί. Όλοι ενωμένοι μπροστά!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"