Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Επιμελητήριο: Τυποποιημένο λάδι στα ξενοδοχεία


Θετική απήχηση είχε στους τυποποιητές ελαιολάδου η πρόταση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για προσφορά του προϊόντος τους, ώστε να τοποθετηθεί στα εστιατόρια των ξενοδοχείων, με σκοπό την προβολή του και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος Γιώργος Καραμπάτος, πολλοί είναι οι τυποποιητές μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν ανταποκριθεί και είναι πρόθυμοι να παρέχουν μπουκαλάκια των 250 ml με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ έχει ξεκινήσει και η επαφή με ξενοδόχους. Αυτές τις μέρες αναμένεται να γίνει και η διανομή.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι...............

κάθε σωστό τραπέζι εστιατορίου στη Μεσσηνία, όπως έχει το πιρούνι και το μαχαίρι, έτσι πρέπει να έχει και το ελαιόλαδο με τις ελιές. Οπότε ο επισκέπτης θα μπορεί να βάλει το ελαιόλαδο στη σαλάτα ή στο ψωμί του για να το δοκιμάσει. Και το λάδι όχι χύμα, αλλά τυποποιημένο, με τη φίρμα του, ώστε αυτός που θα το δοκιμάσει, εάν θέλει να το αναζητήσει για να το αγοράσει ή να το παραγγείλει. Αυτά τα πράγματα στην Ισπανία και την Ιταλία γίνονται χρόνια» λέει ο Γιώργος Καραμπάτος.
Η πρωτοβουλία αφορά τυποποιητές ελαιολάδου και ξενοδοχεία σε όλη τη Μεσσηνία, αλλά η αρχή θα γίνει με διανομή σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας. «Στόχος είναι αυτή η δράση να γίνει θεσμός και να λαμβάνει χώρα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μπορούν, επίσης, να συμμετάσχουν και εστιάτορες, πέρα από ξενοδόχους, αλλά και όποιος άλλος ενδιαφέρεται. Κάποιοι λένε ότι έχουν το δικό τους λάδι, όμως προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι άλλο το χύμα και άλλο το τυποποιημένο. Άλλωστε, πρέπει ο ένας να στηρίξει τον άλλον για να πάει καλά η τοπική οικονομία, να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Η συνυπευθυνότητα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής».

Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"