Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για το Λιμάνι Κυπαρισσίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.


Σύσκεψη για το Λιμάνι της Κυπαρισσίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Φώτης Χατζημιχάλης, ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας, Ξένος Νικόλαος εκ μέρους του Συνδέσμου επαγγελματιών αλιέων Κυπαρισσίας και ο Θεοδωρόπουλος Γεώργιος και Σμέρδης Αθανάσιος εκ μέρους του Συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων Κυπαρισσίας.
Στην σύσκεψη είχε προγραμματιστεί να ήταν και ο Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς (ο οποίος παρακολουθεί από την αρχή την πορεία του έργου και με αναφορές και ερωτήσεις στην Βουλή έχει παρέμβει ουσιαστικά), αλλά λόγω εκτάκτων υποχρεώσεών του στη Βουλή δεν μπόρεσε να παρευρίσκεται.
Στην σύσκεψη ενημερώθηκε.............

ο Γενικός Γραμματέας για την πορεία του έργου του λιμανιού και επισημάνθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στον προσήνεμο μόλο με κατάρρευση της θωράκισης του με άμεσο κίνδυνο καταστροφής του έργου, όσο και η πλημμελής εποπτεία του έργου από την επιβλέπουσα αρχή, την ΔΕΚΕ.

Τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της θωράκισης του προσήνεμου μόλου από την ανάδοχο εταιρία του έργου και όχι την ένταξή του σε νέα μελέτη , γιατί πριν την προσωρινή παραλαβή του έργου είχαμε την βύθιση μέρους της προστασίας του.
Οι αλιείς ζήτησαν να μην γίνει οριστική παραλαβή του έργου πριν ολοκληρωθεί η θωράκιση και ζήτησαν να γίνει έλεγχος στο πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής του έργου από την ΔΕΚΕ...

Ο Γενικός Γραμματέας τους διαβεβαίωσε ότι θα κινήσει τις διαδικασίες άμεσα ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και να ολοκληρωθεί το έργο.