Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Γαργαλιάνοι - Κόρη κακοποιείται από γονείς;


Μια «περίεργη» υπόθεση που σοκάρει και συγκλονίζει την τοπική κοινωνία των Γαργαλιάνων ήρθε χθες στο «φως». Ανδρόγυνο Βουλγάρων κατηγορείται από την 7χρονη κόρη τους για «ασέλγεια» και άλλες αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος της…
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανήλικο κορίτσι...........

σε «άσχημη» κατάσταση, πήγε προχθές στο Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, όπου κατήγγειλε τους γονείς του για «ασέλγεια» και άλλες αποτρόπαιες πράξεις και σωματικές βλάβες.
Οι άνδρες της Αστυνομίας, που δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν όσα τους έλεγε η ανήλικη, άμεσα επιλήφθηκαν αρμοδίως και συνέλαβαν τους γονείς, οι οποίοι αργά προχθές το βράδυ οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια της Κυπαρισσίας.
Το ανήλικο κορίτσι, μετά από εξετάσεις που υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ανέλαβε να φροντίσει και να στηρίξει ψυχολόγος, ενώ το εξέτασε και ιατροδικαστής, η γνωμάτευση του οποίου είναι απαραίτητο στοιχείο της δικογραφίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες που βαρύνουν το ανδρόγυνο, σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης κόρης τους, είναι, για τον πατέρα: ενδοοικογενειακή βλάβη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μέλους της οικογενείας που είναι ανίκανο να αντισταθεί, ενδοοικογενειακή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα σε βάρος ανηλίκου και οπλοχρησία και για τη μητέρα: απλή συνέργεια δια παραλήψεως στις άνω πράξεις.
Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες.
Χθες το μεσημέρι, στο αυτόφωρο Δικαστήριο Κυπαρισσίας, επρόκειτο να γίνει η δίκη τους, η οποία, ωστόσο, αναβλήθηκε, ελλείψει διερμηνέα, για τις 18 Μαρτίου.
Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά με περιοριστικούς όρους.

Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"