Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Συστράτευση για την τουριστική ανάπτυξη - Ιστορία, πολιτισμός, φυσικές ομορφιές και ποιοτικά προϊόντα τα πλεονεκτήματα της Δυτικής Μεσσηνίας!


Με επιτυχία στέφθηκε η Ημερίδα για τον Τουρισμό που διεξήχθη το πρωί, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ, στην Κυπαρισσία.
Άνθρωποι του τουρισμού από όλη την περιοχή, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και πολίτες παρακολούθησαν τις εργασίες της, φεύγοντας προβληματισμένοι αλλά και αισιόδοξοι!
"Να μη μένουμε μόνο στα λόγια. Ήταν μια καλή αρχή για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι και να συστρατευθούμε για την τουριστική ανάπτυξη της δυτικής Μεσσηνίας", είπε χαρακτηριστικά άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του, με κόπο και υψηλό κόστος, στην υπόθεση του τουρισμού στην περιοχή...
Την Ημερίδα................


άνοιξε με καλωσόρισμα και σύντομο "ποιητικό" χαιρετισμό η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Γεωργία Χριστοδούλου και η Πρόεδρος της Ν.Ε.Τ.Π. Αντωνία Μπούζα.
Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό, ο δήμαρχος Κυπαρισσίας, οι Βουλευτές Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος.

Ακολούθησαν εισηγήσεις ως εξής:

-Νικόλας Κανελλόπουλος, πρόεδρος ΕΟΤ, «Ο τουρισμός και η συμβολή του στην περιφερειακή ανάπτυξη» (σημειώνουμε πως ο κ. Κανελλόπουλος κατάγεται από την Κυπαρισσία και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του για την παρουσία του στον τόπο καταγωγής του)
-Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος ΤΕΜΕS Α.Ε., «Έχουμε όλοι μερίδιο, αλλά και ευθύνη για την επιτυχία»
-Πέτρος Θέμελης, καθηγητής Αρχαιολογίας, «Πολιτισμός και ανάπτυξη»
-Πέτρος Κωστόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Imako Media SA, «Ποιοτικός τουρισμός: Η Ελλάδα μέσα στο διεθνές περιβάλλον»
-Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, επιχειρηματίας, α’ αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, πρόεδρος Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, «Η ποιότητα και η επίδρασή της στο μέλλον της τοπικής οικονομίας».

Μετά τις εισηγήσεις έγινε διάλογος με ερωτήσεις και τοποθετήσεις


Αξίζει να σημειωθεί πως στον προαύλιο χώρο υπήρχαν περίπτερα των Δήμων της Τριφυλίας με ενημερωτικό υλικό και τοπικά προϊόντα Συλλόγων.

Την ημερίδα διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής (Ν.Ε.Τ.Π.) με τη συμμετοχή του Δήμου Κυπαρισσίας και της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας.