Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Κ.Π.Ε. Καλαμάτας - Ημερίδα για «Το δίκαιο του περιβάλλοντος με συνήγορο την εκπαίδευση»


Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης του ν. Μεσσηνίας, το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και το Παράρτημα Πελοποννήσου της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Εκπ/κών για την Π.Ε. (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα:

«Το δίκαιο του περιβάλλοντος με συνήγορο την εκπαίδευση»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010 και ώρα 19.00 στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος» της Νομαρχίας Μεσσηνίας και θα είναι ανοιχτή για τους πολίτες.

Στην ημερίδα θα γίνουν οι παρακάτω εισηγήσεις:............


* Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - ΚΠΕ και τοπικές Κοινωνίες», Δρ. Μαρδίρης Θεόδωρος, Υπεύθυνος Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε)
* «Περιβάλλον και σύνταγμα», Χριστοφιλόπουλος Δημήτριος, Καθηγητής Πανεπιστημίου ΑθηνώνΘα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Επίσης εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και φορέων.

Σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα του περιβάλλοντος και για το σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση της οικολογικής συνείδησης των αυριανών πολιτών.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών θα είναι ιδιαίτερα καθοριστική σε εποχές αλλαγών και αποφάσεων για το μέλλον της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.