Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Google: Πρώτη στην ικανοποίηση πελατών!


Πρώτη στην προτίμηση των χρηστών του διαδικτύου έρχεται η μηχανή αναζήτησης της Google σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, βάσει του δείκτη American Customer Satisfaction Index (ACSI) που αξιολογεί την ικανοποίηση των πελατών.

Τον τελευταίο χρόνο, η Google έχει..............


βρεθεί στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών, με πρώτη την αμερικανική Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου, η οποία διεξήγαγε έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει εάν τα κοινά μέλη ΔΣ μεταξύ Google και Apple παραβιάζουν τη νομοθεσία κατά των συμπράξεων. Πρόσφατα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ διενέργησε έρευνα σχετικά με τις πολιτικές προσλήψεων που εφαρμόζει.

Ο δείκτης ACSI περιλαμβάνει μία κλίμακα βαθμολόγησης από το 0 έως το 100 για δέκα κλάδους. Στον κλάδο του διαδικτύου, η Google κατέλαβε την πρώτη θέση με 86 βαθμούς, ενώ δεύτερη ήρθε η Yahoo! Με 77 βαθμούς και τρίτη η Microsoft με 75 βαθμούς.

Σύμφωνα με το Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, η ικανοποίηση των πελατών ορίζεται τόσο από τις υπηρεσίες που λαμβάνουν οι πελάτες όσο και από τις προσδοκίες τους.


Forbes.com