Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009

Στο "κόκκινο" για φωτιές και αύριο, σχεδόν, η μισή Ελλάδα.
Στο "κόκκινο" για φωτιές και αύριο θα βρίσκεται, σχεδόν, η μισή Ελλάδα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας...

Πολύ υψηλό κίνδυνο...........


(κατηγορία κινδύνου 4) πυρκαγιάς προβλέπει για αύριο Παρασκευή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις Νομαρχίες: Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ευβοίας (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου), Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Αθηνών, Πειραιώς(συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κηθύρων), Βοιωτίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Χανίων και υψηλό κίνδυνο σε δεκάδες νομούς...

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, οι πολίτες παρακαλούνται:

- να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

- να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

- να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.