Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Ο συνεταιρισμός μας διακινεί αποκλειστικά τοπικά ποιοτικά προϊόντα



Με Δελτίο Τύπου, ο «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» "απαντά" στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης για παραβάσεις σε συσκευαστήρια της περιοχής της Τριφυλίας και τονίζει ότι, "Ο συνεταιρισμός μας διακινεί αποκλειστικά προϊόντα της περιοχής μας με την γνωστή τους ποιότητα (κυρίως παραγωγής των μελών μας)"
Απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες για δήθεν ελληνοποιήσεις τομάτας και αποδίδει την όλη έκταση που πήρε το θέμα των ελέγχων σε πόλεμο ανταγωνιστκών συμφωρόντων που θίγονται από την παρουσία του Συνεταιρισμού και τα οποία στον πόλεμο αυτό βρήκαν συμπαραστάτη τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Βλάχο.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου..............


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Συνεταιρισμός «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» ύστερα από όσα ψευδή και συκοφαντικά διαδίδονται εις βάρος μας για δήθεν ελληνοποιήσεις κλπ το τελευταίο διάστημα, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει την κοινή γνώμη με τα πραγματικά γεγονότα για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Ο συνεταιρισμός μας διακινεί αποκλειστικά προϊόντα της περιοχής μας με την γνωστή τους ποιότητα (κυρίως παραγωγής των μελών μας) . Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 50 στρέμματα θερμοκηπιακής καλλιέργειας των μελών μας υπάρχει παραγωγή (με μέση ετήσια στρεμματική απόδοση 30 τόνων) τουλάχιστον 1.500 τόνων ντόπιας ντομάτας, την οποία και διακινούμε στην κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας και σε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. Τον τελευταίο μάλιστα καιρό ξεκίνησε από τον ίδιο το Συν/σμό και η δημιουργία της μεγαλύτερης αυτοτελούς θερμοκηπιακής μονάδας του Νομού Μεσσηνίας (60 στρέμματα) με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα .
Θα ήταν αστείο με τέτοια μεγέθη παραγωγής και με τέτοιες επενδύσεις η συμπτωματική εισαγωγή 29 τόνων ντομάτας από την Πολωνία, που έγινε από εμάς, με όλα τα νόμιμα παραστατικά , τιμολόγια κ.λ.π. με σκοπό την αποστολή της στη Βουλγαρία , πάλι με όλα τα νόμιμα παραστατικά , όπως διαπιστώθηκε από όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες , να θεωρηθεί ελληνοποίηση .
Είναι γεγονός ότι η δυναμική είσοδος μιας Μεσσηνιακής επιχείρησης στην Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας με ποιοτικά προϊόντα και χαμηλές τιμές διάθεσης και η σύναψη συμφωνιών με οργανωμένα δίκτυα λιανικής πώλησης (Σούπερ Μάρκετ κ.λ.π.) ενόχλησε ανταγωνιστικά συμφέροντα που θίγονται από την παρουσία μας .
Στον πόλεμο τους εναντίον μας αυτά τα συμφέροντα βρήκαν συμπαραστάτη τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κο Βλάχο ,
Είναι αξιοσημείωτο το πλήθος των ελέγχων που δέχτηκε η επιχείρησή μας το τελευταίο διάστημα , από διάφορες υπηρεσίες.
Παρότι ύστερα από πολύωρους και σχολαστικούς ελέγχους το μόνο που μας καταλογίζεται , σύμφωνα με την σχετική έκθεση ελέγχου είναι η είσπραξη υπερτιμήματος στην διάθεση των προϊόντων μας, επειδή δεν μας αναγνώρισαν οι ελεγκτές τα έξοδά μας, με αποτέλεσμα να φαίνεται εικονικό κέρδος, γεγονός για το οποίο έχουμε κάνει σχετική προσφυγή ενώπιον του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας σύμφωνα με τον νόμο και περιμένουμε την δικαίωσή μας, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον κο Υφυπουργό αναφέρονται διάφορα ανυπόστατα για δήθεν ελληνοποιήσεις προϊόντων , κατασχέσεις ειδών κλπ..
Είναι σαφές ότι τα όσα ψευδώς αναφέρονται στην ως άνω ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης έχουν να κάνουν με την δημιουργία εντυπώσεων για λαϊκή και τηλεοπτική κατανάλωση και ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα πράγματι διαπίστωσε ό έλεγχος.
Την ίδια μεταχείριση επεφύλαξε ο κος Βλάχος και σε άλλη επιχείρηση της περιοχής μας , την διαμαρτυρία της οποίας φιλοξένησαν πρόσφατα οι τοπικές εφημερίδες , μέσα από την οποία φάνηκαν ξεκάθαρα οι ψεύτικες υπουργικές ανακοινώσεις.
Στην μεθοδευμένη προσπάθεια να φανεί ο Υπουργός ΡΟΜΠΕΝ των καταναλωτών , έστειλε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι στο πρατήριό μας στην Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας ,προβάλλοντας σε όλα τα δελτία την ερώτηση της δημοσιογράφου αν οι ντομάτες είναι πολωνικές . Απέκρυψαν βέβαια επιμελώς το πιστοποιητικό του Υπουργείου Ανάπτυξης που τους δείξαμε για την προέλευση της ντομάτας και στο οποίο σαφώς αναφέρεται ΤΟΜΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ.
Για την απόδειξη των παραπάνω και για να μπορέσει και ο απλός πολίτης να βγάλει τα συμπεράσματά του επισυνάπτουμε την σχετική έκθεση ελέγχου με το πρόστιμο που μας επιβλήθηκε για υπερβολικό κέρδος και ΟΧΙ για ελληνοποιημένα προιόντα.
Κι ενώ περιμένουμε από την αρμόδια επιτροπή να παρουσιάσουμε τα κοστολόγια μας για να αποδείξουμε ότι καμία είσπραξη υπερβολικού κέρδους δεν έχει γίνει (αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είμαστε οι φθηνότεροι προμηθευτές της αγοράς και από τους ζημιογόνους ισολογισμούς μας ), ο Κος Υφυπουργός -άκουσον άκουσον- έσπευσε , καταπατώντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και ευνομούμενης πολιτείας , να προκαταλάβει την απόφαση της επιτροπής και του κου Νομάρχη Μεσσηνίας , ανακοινώνοντας προκαταβολικά το εξοντωτικό για μας και ανώτατο πρόστιμο των 175.000,00ευρώ.
Τιμούμε τα μέλη της Επιτροπής , και παρότι θεωρούμε ότι κρίνοντας αντικειμενικά και με βάση τα πραγματικά περιστατικά θα μας δικαιώσουν, πιστεύουμε ότι ύστερα από αυτό το γεγονός στοιχειώδης ευθιξία επιβάλλει την παραίτησή τους , αν δεν ανακαλέσει ο Υφυπουργός κος Βλάχος την προαναγγελία – εντολή της απόφασης , που υποτίθεται ότι θα εκδώσουν.
Σεβόμαστε τον ρόλο και των πολιτικών και των δημοσιογράφων ,που επιτελούν λειτούργημα και είναι θεμέλιοι λίθοι του δημοκρατικού πολιτεύματος ,τους καλούμε όμως , πριν διατυπώνουν άποψη να μελετούν τα πραγματικά περιστατικά και να μην αναπαράγουν απλώς τα δελτία τύπου , πέφτοντας στην παγίδα των εντυπώσεων που θέλει να δημιουργήσει το κάθε Υπουργείο.
Σε αυτούς που πραγματικά θέλουν να μάθουν την αλήθεια είμαστε πρόθυμοι να τους διαθέσουμε όλα τα στοιχεία.



Φιλιατρά 13-8-2009


Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Μιχαλακόπουλος