Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Τα Μεσσηνιακά προϊόντα αγκάλιασαν τη Βόρεια Ελλάδα - Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις των «Δρόμων της Ελιάς»!


Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα που κατέγραψε η πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας για ένα μεγάλο οδοιπορικό στην Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία, με αντικείμενο την προβολή των μεσσηνιακών προϊόντων και του τουρισμού στους επαγγελματίες και στο ευρύ κοινό της Βορείου Ελλάδας.

Τα μέλη της μεσσηνιακής αποστολής ταξίδεψαν..............



χιλιάδες χιλιόμετρα και επισκέφθηκαν όλες τις μεγάλες πόλεις της Βορείου Ελλάδας, συναντώντας τους τοπικούς φορείς, τις επαγγελματικές ενώσεις και προωθώντας συμφωνίες και συνεργασίες που προωθούν το διαπεριφερειακό εμπόριο, ως αντίδοτο στην οικονομική κρίση.

Παράλληλα, μέσα από σειρά εκδηλώσεων, που περιελάμβαναν εικαστική έκθεση, συναυλίες, υπαίθριο εργαστήριο παιδικής ζωγραφικής, γευσιγνωσίες ελαιοκομικών προϊόντων κ.α., οι παραγωγοί της Μεσσηνίας και τα μέλη της αποστολής παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τα προϊόντα και τον τουρισμό της περιοχής στο ευρύ κοινό, αποσπώντας τα πλέον θετικά σχόλια.

Πολλές από τις συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς και επαγγελματίες έχουν ήδη καταλήξει στις πρώτες συμφωνίες συνεργασίας, ενώ αναμένονται σύντομα στη Μεσσηνία οι πρώτες επιχειρηματικές αποστολές από τη Β. Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση για τα μεσσηνιακά προϊόντα και την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών.

Σημειώνεται ότι η μεσσηνιακή αποστολή επισκέφθηκε τις εξής πόλεις: Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Γρεβενά, Κοζάνη, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα (Θάσος, Δ. Ελευθερών), Βόλος.

Οι κατά τόπους εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Β. Ελλάδας (νομαρχίες, δήμους, επιμελητήρια, λέσχες μοτοσικλετιστών, δίκτυα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης).

Με την ολοκλήρωση του φετινού Οδοιπορικού σας προσκαλούμε στη μεγάλη Πολιτιστική Εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε με τη Ν.Α.Μ. την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009 και ώρα 20.30-23.30 στο λιμάνι Καλαμάτας με θέμα “Οι Δρόμοι της Ελιάς 2009” στις στράτες της Β. Ελλάδας.

ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Από τις 15 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου τα μέλη της μεσσηνιακής αποστολής:

• Διένυσαν 3.000 χιλιόμετρα

• Επισκέφθηκαν 12 νομούς και 14 δήμους

• Πραγματοποίησαν συναντήσεις σε 12 Επιμελητήρια όπου συμμετείχαν επιμελητηριακοί παράγοντες, εκπρόσωποι ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, εκπρόσωποι Συλλόγων Πελοποννησίων της Β. Ελλάδας, εκπρόσωποι των Οργανισμών Λιμένος σε Αλεξανδρούπολη και Βόλο, επιχειρηματίες

• Πραγματοποίησαν 14 συνεντεύξεις τύπου στα Επιμελητήρια όλων των μεγάλων πόλεων της Β. Ελλάδας

• Πραγματοποίησαν 30 συνεντεύξεις τύπου σε τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Β. Ελλάδας (μεταξύ των οποίων ΕΡΤ3, ΑΝΤ1)

• Πραγματοποίησαν 14 πολιτιστικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό με έκθεση φωτογραφίας, εργαστήρι παιδικής ζωγραφικής, γευσιγνωσία ελαιοκομικών προϊόντων, μουσικές γέφυρες, παζάρι

• Δόθηκαν ως δώρο 162 πάνινες τσάντες των “Δρόμων της Ελιάς” που περιείχαν: άλμπουμ των ‘Δρόμων της Ελιάς’, συλλεκτική έκδοση ’12 Μήνες με την Ελιά’, αφίσα, τουριστικό οδηγό Μεσσηνίας, μεσσηνιακά προϊόντα

• Διανεμήθηκαν από την ΑΝ.ΜΕΣ. 200 Βιβλία Συνταγών, 500 έντυπα Ελαιολάδου ενώ τοιχοκολλήθηκαν 5.000 αφίσες σ’ όλες τις πόλεις της Β. Ελλάδας

• Διανεμήθηκε μεγάλος αριθμός εντύπων και αφισών από τη ΝΕΤΠ Μεσσηνίας και την ΑΝ.ΜΕΣ.

• Διανεμήθηκαν 7.000 έντυπα (κατάλογοι Μεσσήνιων τυποποιητών, κάρτες, συνταγές, αφίσες, αυτοκόλλητα)

• Διανεμήθηκαν 1.500 τουριστικοί οδηγοί της Μεσσηνίας

• Το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας μπήκε σε 900 νοικοκυριά (5lt)

• Πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις από τους μεσσήνιους τυποποιητές που συμμετείχαν σ’ όλες τις πόλεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα τα δούμε στο μέλλον

• Δημιουργήθηκε ένα χρήσιμο εργαλείο “Επιχειρηματικές Συνεργασίες” στο portal του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (www.messinianchamber.gr) για τους τυποποιητές-εξαγωγείς και γενικά για όλους του Μεσσήνιους επιχειρηματίες που επιθυμούν να διατηρήσουν τις επαφές τους ή να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χορηγοί και Υποστηρικτές: Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ, COSTA NAVARINO, SUPERFAST FERRIES, KMOIL.

Χορηγοί Επικοινωνίας: τηλεόραση ΕΡΤ3 και η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τα ένθετα περιοδικά “Passport”, “Γαστρονόμος” και “ΟΙΚΟ”.

Ο συνολικός αριθμός των ΜΜΕ της Β. Ελλάδας που ενδιαφέρθηκαν, κάλυψαν, έγραψαν ή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις είναι: 80 εφημερίδες, 48 τηλεοπτικοί σταθμοί, 140 ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Μεσσηνίας για την μέχρι σήμερα υποστήριξη τους.

Συνολικά είχαμε 180 δημοσιεύσεις σε έντυπα και εφημερίδες σ’ όλη την Ελλάδα και κάνοντας μια μικρή αποτίμηση το οικονομικό όφελος είναι περίπου 120.000 ευρώ πέραν φυσικά της προβολής στο κοινό της Β. Ελλάδας και όχι μόνο.