Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Ιταλία: 250 νεκροί, συνεχίζονται οι μετασεισμοί...


Στους 250 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το φονικό σεισμό στην Ιταλία, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας. Ενα 48ωρο μετά τα 6,3 Ρίχτερ οι μετασεισμικές δονήσεις συνεχίζονταν το πρωί την Τετάρτης, ενώ οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες μετά το χάραμα...................



Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24, δύο ακόμη πτώματα ανασύρθηκαν νωρίς το πρωί από τα χαλάσματα κτηρίου στην Λ' Ακουϊλα. Εντεκα από τους νεκρούς δεν έχει καταστεί δυνατόν να αναγνωριστούν.

Ένας νέος ισχυρός μετασεισμός έγινε αισθητός στην περιοχή της Λ'Ακουϊλα λίγο μετά τις 06:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδας). Χθες στις 20.45 ώρα Ελλάδος, σημειώθηκε ο ισχυρότερος μετασεισμός, προκαλώντας πανικό στους πληγέντες. Οπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα, ο μετασεισμός ήταν μεγέθους 5,5 έως 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική Ιταλία, έως και τη Ρώμη. Η δόνηση προκάλεσε νέες ζημιές στην Λ' Άκουϊλα, όπου ήδη κατεστραμμένα κτήρια κατέρρευσαν στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Μετασεισμικές δονήσεις γίνονταν αισθητές όλη τη νύχτα. Η μετασεισμική δραστηριότητα προκαλεί ανησυχία σε πολλές περιοχές στην Ιταλία. Σεισμοί μικρής ισχύος σημειώθηκαν στην Καλαβρία και τη Ραβέν.

Εν τω μεταξύ η πλειονότητα των 17.000 αστέγων πέρασε τη νύχτα σε καταυλισμούς όπου τους δόθηκαν σκηνές, στα προάστια της Λ' Άκουϊλα. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες, εκατοντάδες άνθρωποι που δεν παρέλαβαν σκηνές, πέρασαν άλλη μια νύχτα, την τρίτη κατά σειρά, μέσα στα οχήματά τους.

Χθες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε ότι οι προσπάθειες διάσωσης -στις οποίες λαμβάνουν μέρος πάνω από 7.000 πυροσβέστες, στρατιωτικοί και αστυνομικοί- θα ολοκληρωθούν μέσα σε 48 ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων -όπως τόνισε- «θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει πια κανείς επιζών κάτω από τα συντρίμμια».

Το τελευταίο «μικρό θαύμα» που αναφέρθηκε ήταν η διάσωση ενός κοριτσιού, της Ελεονώρας, που ανασύρθηκε ζωντανή 42 ώρες μετά το σεισμό.


naftemporiki.gr