Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Ανακοίνωση Ν.Ε. Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ - «Η κυβερνητική ανευθυνότητα στο μεγαλείο της»


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας εξέδωσε χθες ανακοίνωση με θέμα «Η κυβερνητική ανευθυνότητα στο μεγαλείο της».

Χαρακτηριστικά αναφέρει:...........


«Υποσχέθηκαν να μετατρέψουν τη χώρα μας σε γη της επαγγελίας, σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον, απόλυτης ηρεμίας, σταθερότητας, τάξης και ασφάλειας για όλους τους πολίτες. Και μέσα σε πέντε μόλις χρόνια κατάφεραν οι αετονύχηδες της "νέας διακυβέρνησης" του "καταλληλότερου" κ. Καραμανλή, να καταστήσουν την πατρίδα μας περίγελο της οικουμένης. Απαγωγές, επιθέσεις σε ανύποπτους πολίτες, κλοπές, διαρρήξεις, φόνοι, βιασμοί, ληστείες, καταστροφές περιουσιών και τρομοκρατικές επιθέσεις αποτελούν πλέον καθημερινή πραγματικότητα. Όλο το περιθώριο του κοινωνικού μας σχηματισμού κάνει πάρτι εξ αιτίας της προφανούς αδυναμίας δράσης των Αστυνομικών αρχών, με ευθύνη του κ. Καραμανλή και της Κυβέρνησής του. Πήρανε χαμπάρι ότι οι κυβερνώντες είναι παντελώς άσχετοι, ανεύθυνοι και ανίκανοι να αντιμετωπίσουν και τις πιο απλές καταστάσεις και τους έχουν του "κλότσου και του μπάτσου". Πρόσφατο παράδειγμα ασυγχώρητης αμέλειας και εγκληματικής ανευθυνότητας, η απόδραση για δεύτερη φορά από τις φυλακές Κορυδαλλού με θεαματικό τρόπο, των έγκλειστων κακοποιών Παλαιοκώστα και του Αλβανού συνεργού του. Ενώ την πρώτη φορά, εξήγγειλαν κατόπιν εορτής πομπωδώς 16 "αυστηρά μέτρα", - όπως έκαναν και τώρα με 10 ανάλογα μέτρα - για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον, στη συνέχεια αδράνησαν ως συνήθως με αποτέλεσμα να είναι πολιτικά υπόλογοι και υπεύθυνοι, διότι: Το 2006, υποσχέθηκαν αποσυμφόρηση της φυλακής και στοίβαξαν στα κελιά της, κοντά στις δυόμισι χιλιάδες κρατούμενους σαν τα ποντίκια. Οι ανάγκες σε προσωπικό φρούρησης της φυλακής είναι πολλαπλάσιες της υπάρχουσας δύναμης των σωφρονιστικών υπαλλήλων κι όμως αυτοί πέντε χρόνια υπόσχονται ή σφυρίζουν αδιάφορα. Η εκπαίδευση του προσωπικού είναι ανύπαρκτη, παρά τα υπομνήματα.

Τα μέτρα ασφαλείας της φυλακής είναι διάτρητα, παρά τα όμορφα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των φρουρών (π.χ. αλεξίσφαιρα γιλέκα) λογίζεται ως δαπανηρή πολυτέλεια για τους γαλάζιους φωστήρες. Σχέδιο δράσης για έκτακτες περιστάσεις, δεν εκπονήθηκε ποτέ από τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του "επανιδρυμένου", σεμνοταπεινού, γαλάζιου κράτους. Το εξωφρενικό όμως, στην όλη υπόθεση που γελοιοποίησε το κρατικό μηχανισμό, και ενεργοποίησε το έμφυτο σατιρικό ταλέντο των Ελλήνων, είναι ότι τα σαΐνια της Δεξιάς τολμούν να βγάζουν γλώσσα, προσπαθώντας να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Ενώ αποδεδειγμένα, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη διάλυση του σωφρονιστικού συστήματος και τη δημιουργία των προϋποθέσεων δυνατότητας απόδρασης από τις φυλακές, το έριξαν και πάλι στους συμψηφισμούς με το ΠΑΣΟΚ και επέρριψαν ξεδιάντροπα ευθύνες στους απλούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους και στον πιλότο. Αποκορύφωμα της άρνησης, κατά την πάγια πρακτική τους, να αναλάβουν - έστω και στο ελάχιστο - τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες που έχουν, ήταν να οδηγήσουν ασμένως σε δίκη άφταιγους πολίτες. Αποδεικνύεται έτσι για μια φορά ακόμα, ότι δεν σέβονται τίποτα και κανέναν, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, δεν έχουν τον Θεό τους. Ούτε στην περίοδο της χούντας δεν είχαμε τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές. Οι πολίτες όμως, οργισμένοι και απογοητευμένοι συνάμα, περιμένουν υπομονετικά την ώρα που θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει, σε όσους νόμισαν ότι μπορούν να παίξουν με τη νοημοσύνη, την αξιοπρέπεια, τα όνειρα, τις ελπίδες, την ασφάλεια και το μέλλον τους. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει και όσο και να προσπαθούν ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του, δεν μπορούν να την αποφύγουν. Η Δημοκρατία δυστυχώς γι΄ αυτούς δεν έχει αδιέξοδα».