Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

«Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» - Επιμορφωτικές δραστηριότητες από τη Ν.Ε.Λ.Ε. Μεσσηνίας.


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΕΛΕ Μεσσηνίας σχετικά με τα προγράμματα που εκπονεί σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς της Μεσσηνίας.


«Συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Περιφέρεια η ΝΕΛΕ με νέα προγράμματα, τα οποία οργανώνονται και υλοποιούνται με τη συνεργασία Δήμων και συλλογικών Φορέων..............



Πρίν λίγες μέρες άρχισε τη λειτουργία του το πρόγραμμα “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα” στο Κοπανάκι.

Το πρόγραμμα αυτό είναι συνέχεια του προγράμματος “Παραδοσιακή Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική” που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Δήμο. Η πρώτη συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο, όπου με πρωτοβουλία του Δήμου και του Συλλόγου Γυναικών συγκεντρώθηκαν 18 γυναίκες της περιοχής, εκφράζοντας την επιθυμία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα”. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος της ΝΕΛΕ κ. Δημήτριος Φίλος, η Αντιδήμαρχος Δήμου Δωρίου κ. Αθανασία Παπαδοπούλου, η Δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Δήμου κ. Παναγιώτα (Γιούλη) Καράμπελα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών “Καλλιπάτειρα” του Δήμου Αετού κ. Διακουμή Πολυξένη και στελέχη της Ν.Ε.Λ.Ε. Το πρόγραμμα αυτό που έχει διάρκεια πενήντα (50) ώρες, περιλαμβάνει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας Μικρών Επιχειρήσεων, βασικών αρχών “management”, αναπτυξιακών νόμων και κινήτρων για την δημιουργία μικρών Επιχειρήσεων, συμπλήρωσης επιχειρηματικού σχεδίου και θέματα οργάνωσης και λειτουργίας συνεταιρισμών. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο θέμα των συνεταιρισμών και της προώθησης παραδοσιακών προϊόντων, επιθυμία των ίδιων των γυναικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίσης, σε λίγες ημέρες αρχίζουν την λειτουργία τους τα προγράμματα “Αγροτουρισμός” στη Μεταμόρφωση, “Παραδοσιακοί Χοροί” στη Χώρα, Μεταμόρφωση και Γιάλοβα και “Πρώτες Βοήθειες” στο Διαβολίτσι».


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - kalnews.gr