Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Κορυφώνεται η έξοδος από τα αστικά κέντρα για το τριήμερο - Σύμμαχος ο καιρός


Αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς λόγω της εξόδου για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Η έξοδος θα κορυφωθεί το μεσημέρι, με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη ατυχημάτων το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, η Τροχαία λαμβάνει σειρά μέτρων..............




Συγκεκριμένα από το μεσημέρι της Παρασκευής έως και την Δευτέρα θα απογορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο από 1,5 τόνο σε συγκεκριμένα τμήματα των εθνικών οδών. Την Κυριακή δεν θα ισχύουν οι απαγορεύσεις αυτές.


Έκτακτα μέτρα θα λάβει και η Τροχαία Θεσσαλονίκης, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από το απόγευμα της Παρασκευής και θα ενταθούν το Σάββατο, με την κορύφωση της εξόδου από τα αστικά κέντρα.

Τροχονόμοι θα βρίσκονται σε βασικές διασταυρώσεις-κόμβους, καθώς και στις εισόδους-εξόδους της πόλης, ενώ τα ειδικά συνεργεία θα ελέγχουν τις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις.

Τα μπλόκα της Τροχαίας θα βρίσκονται σε εμφανείς θέσεις, ενώ αιφνιδιαστική έλεγχοι θα πραγματοποιούνται με τη χρήση καμερών, ραντάρ και αυτοκινήτων της Τροχαίας με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη διάρκεια του τριημέρου θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου μεγαλύτερου από 1,5 τόνο σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου στο νομό Θεσσαλονίκης.

Βελτιωμένος ο καιρός

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η ΕΜΥ, το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος για όσους επιλέξουν να μείνουν στην Αθήνα. Θα σημειωθούν νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα, ωστόσο, θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Ο καιρός στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική στερεά Ελλάδα θα είναι γενικά αίθριος.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη οι θερμοκρασίες θα κινηθούν από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5-7 μποφόρ και το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.


Την Κυριακή, ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είναι γενικά βελτιωμένος και μόνο στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.


Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.


Οι άνεμοι στα βορειοανατολικά θα έχουν ένταση 4-6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.


Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι ήπιος με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο.

Newsroom ΔΟΛ