Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Ο Σύλλογος Κυπαρισσίων της Αθήνας «Η Αρκαδιά» έκοψε την πίτα του
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Κυπαρισσίων της Αθήνας «Η Αρκαδιά» το απόγευμα τη Κυριακής στον «Ιανό», στο κέντρο της Αθήνας, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Η αίθουσα είχε γεμίσει από συμπατριώτες του λεκανοπεδίου της Αττικής, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες..........


Την πίτα ευλόγησε ο Κυπαρίσσιος Αρχιμανδρίτης Στέφανος Σουλιμιώτης, επί σειρά ετών Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας, ο οποίος, μετά την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, «έφυγε» για την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας όπου είναι Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σουρμένων Ελληνικού.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ρούλα Τσατσάκου - Θεοδωροπούλου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους έδωσε τις καλύτερες ευχές της και εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου για το νέο έτος που διανύουμε. Αναφέρθηκε στις δράσεις και δραστηριότητες του Συλλόγου καθώς και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει τόσο για τη προώθηση ζητημάτων της πόλης όσο και για τη σύσφιξη των σχέσεων των συμπατριωτών, σημειώνοντας την έκδοση, από το Σύλλογο, ενός οδηγού Κυπαρίσσιων επαγγελματοβιοτεχνών και επιστημόνων στην Αθήνα. Τόνισε, δε, την συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Μελών του Συλλόγου καθώς και με τους θεσμικούς Φορείς, τις Αρχές και τους πολιτικοαυτοδιοικητικούς εκπροσώπους της περιοχής και την από κοινού δράση για την ανάπτυξη της περιοχής.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κυπαρίσσιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς ο οποίος συνεχάρη το Σύλλογο για την δράση του και την προσφορά του και δήλωσε πως είναι στη διάθεση και την υπηρεσία του Συλλόγου για το κοινό καλό και συμφέρον του τόπου.
Ακολούθως μίλησε ο Δήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης ο οποίος αναφέρθηκε σε έργα του Δήμου, άσχετα με το εάν αυτά έχουν ξεκινήσει ή όχι, καθώς και σε άλλα που, ακόμα, είτε «μελετώνται», είτε οδεύουν προς «μελέτη» και «θα» ενταχθούν, ίσως, στην Δ’ Προγραμματική Περίοδο (στο ΕΣΠΑ)…
Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Α.ΔΗ.Κ. Θανάσης Πετρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννα Κωνσταντέλου.Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"