Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Εγκρίθηκαν 2.180.000 ευρώ για καταστροφές από την κακοκαιρία



Ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Αθανάσιος Νάκος, μετά τη συνάντηση της Τετάρτης 4 Φεβρουαρίου με τον νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Δράκο και το αίτημα του νομάρχη για άμεσες εκταμιεύσεις για τις ζημιές στην παράκτια ζώνη του Νομού, απέστειλε χθες έγγραφο όπου αναφέρει ότι, το Υπουργείο θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τις εργασίες και αποστέλλει άμεσα 300.000 ευρώ ως προκαταβολή.

Αναλυτικά αναφέρονται στην ανακοίνωση του κ. Νάκου:..............


«Αγαπητέ κύριε νομάρχη, σε απάντηση του από 16/12/2008 αιτήματός σας (Α.Π. 2344) σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών στο θαλάσσιο μέτωπο Κορώνης - Λεύκτρου - Πεταλιδίου και Αγίου Ανδρέα - Καλού Νερού Δήμου Αυλώνας συνολικού προϋπολογισμού 2.180.000 ευρώ σας πληροφορώ ότι το Υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τα έργα εξολοκλήρου, σταδιακά με την πρόοδο των εργασιών. Ως προκαταβολή σας αποστέλλω σήμερα 300.000 ευρώ από τους ΚΑΠ που αφορούν επενδύσεις».



Το ιστορικό της υπόθεσης

Με τον χαρακτήρα του «επείγοντος έργου» είχε σταλεί τον Δεκέμβριο του 2008 εισήγηση για την αποκατάσταση των ζημιών, που προξένησε η σφοδρή θαλασσοταραχή στις παράκτιες περιοχές της Μεσσηνίας, με τις σοβαρότερες στην περιοχή της Κορώνης. Συνάντηση για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2008 στη Νομαρχία μεταξύ του νομάρχη Μεσσηνίας, Δημήτρη Δράκου και του δημάρχου Κορώνης, Θοδωρή Σαλαντή, παρουσία των μελετητών και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων. Σκοπός της συνάντησης ήταν τότε η διαμόρφωση μιας εισήγησης προς το Νομαρχιακό αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά τις συνεδριάσεις και του Νομαρχιακού και του Δημοτικού Συμβουλίου απεστάλη εισήγηση με διεκδικητικό πλαίσιο για την αποκατάσταση των ζημιών της θαλασσοταραχής, που θα συνέβαλε στην άμεση ενίσχυση και ασφαλή λειτουργία του Λιμανιού της Κορώνης για τον ελλιμενισμό των σκαφών, προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ. Τέλος στο συνολικό ποσό των 2.180.000 ευρώ, που ζητούντο τότε, εντάχθηκαν και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών ύψους 1.000.000 ευρώ από το Πεταλίδι προς την Καλαμάτα μέχρι και τις Κιτριές και από την Κορώνη μέχρι τη Μαραθούπολη και το Καλό Νερό.



Δηλώσεις νομάρχη

Ο νομάρχης Μεσσηνίας, κ. Δημήτρης Δράκος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του αναφέρθηκε στο θέμα των έργων και των ανάλογων πιστώσεων. Ο κ. Δράκος είχε προχθές συνάντηση στην Αθήνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Αθανάσιο Νάκο, όπου του έθεσε το θέμα της διαδικασίας εκταμίευσης των χρημάτων για τις ζημιές της κακοκαιρίας, κυρίως για το Λιμάνι της Κορώνης, αλλά και τις άλλες δύο εργολαβίες των 500.000 ευρώ έκαστη, που μαζί με το Λιμάνι της Κορώνης φτάνουν στα 2.180.000 ευρώ.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"