Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Στο Youtube το Βατικανό!!!...



Μέσω διαδικτύου και ειδικότερα, μέσω YouTube, μεταδίδεται ο λόγος του ποντίφικα.

H πρωτοβουλία ήταν των Μέσων Ενημέρωσης της Αγίας Έδρας, που κατέστησαν δυνατή την πρόσβαση σε ομιλίες του Πάπα, μέσω του link: www.youtube.com/vaticanit.


«Σημέρα γράφεται μια νέα σελίδα ιστορίας της Αγίας Έδρας», αναφέρει το ραδιόφωνο του Βατικανού, Radio Vaticana, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του παπικού κράτους, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε...........................


«Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν πολλά άτομα με ευαισθησίες, τα οποία κινούνται στον χώρο του διαδικτύου και ενδιαφέρονται για το μήνυμα, που θέλει να στείλει ο ποντίφικας».

Για την ώρα, τα περισσότερα βίντεο που προβάλλουν συναντήσεις του πάπα Βενέδικτου με διεθνείς προσωπικότητες, λειτουργίες ή μεγάλες θρησκευτικές γιορτές, συνοδεύονται από σχόλια στα ιταλικά. Σύντομα, όμως, σε πολλά από αυτά θα προστεθούν σχόλια και σε άλλες γλώσσες, όπως η αγγλική, η γερμανική και η ισπανική.

«Αρχικά, έχουν «ανέβει» στο διαδίκτυο 12 προβολές (θεματικές ενότητες με εικόνα), αλλά το αρχείο θα εμπλουτίζεται συνεχώς», εξήγησε ο πατέρας Λομπάρντι. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι έχει ζητηθεί από όλες τις καθολικές τηλεοράσεις ανά τον κόσμο, να συμβάλλουν με ρεπορτάζ και τοπικά νέα, που αφορούν την καθημερινή ζωή των χριστιανών, αλλά και τον διαθρησκειακό διάλογο.

Ο δε πρόεδρος του Συμβουλίου του Βατικανού για τα Μέσα Ενημέρωσης, πατέρας Κλάουντιο Μαρία Τσέλλι, απαντώνας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, δήλωσε βέβαιος ότι «ο Πάπας Ράτσιγκερ, από τη στιγμή που είναι άνθρωπος, ο οποίος ενδιαφέρεται για τις καινοτομίες, δεν μπορεί να μη «σερφάρει» στο διαδίκτυο».

Τέλος, ο Άγιος Πατέρας των Ρωμαιοκαθολικών, αναφερόμενος, πάντα, στις ευκαιρίες που προσφέρει, ως μέσω γνώσης το Ίντερνετ, τις χαρακτήρισε «δώρο προς την ανθρωπότητα», αλλά πρόσθεσε ότι «αν δεν εξασφαλισθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη, η ζημία και οι αρνητικές συνέπειες θα είναι πολύ μεγάλες, ιδίως για τους φτωχούς και όσους ζουν στο κοινωνικό περιθώριο».