Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Ρόδος - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Καμείρου


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο, σε δασική περιοχή του δήμου Καμείρου.


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από άγνωστη ως στιγμής αιτία, και οι προσπάθειες για την κατάσβεσή της γίνονται μόνο από εδάφους, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων (έως και 9 μποφόρ) είναι αδύνατη η συνδρομή των εναέριων μέσων. Στην περιοχή πάντως, έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και κάτοικοι του νησιού με μηχανήματα, που διατέθηκαν από τους δήμους και τη νομαρχία.
Λόγω της κρίσιμης κατάστασης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε το δήμο Καμείρου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ύστερα από σχετικό αίτημα της νομαρχίας Δωδεκανήσου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμόδιων δασικών υπηρεσιών, η πυρκαγιά έχει κάψει ως τώρα 15.000 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ, όπως έγινε γνωστό αναμένεται η μετάβαση, στο νησί, ειδικής ομάδας της ΕΜΑΚ, για την ενίσχυση της προσπάθειας πυρόσβεσης.
Το πρωί, εκδηλώθηκε και νέα πυρκαγιά στο νησί, στην περιοχή Γλυφάδα Σιαννών του δήμου Αταβύρου, η οποία αντιμετωπίστηκε εγκαίρως από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.


Πηγή ΑΠΕ