Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΑΚΑΡΔΕ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕ - Ο γεν. γραμματέας του Υπουργείου Υγείας άφησε χωρίς Καρδιολόγο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας


Χωρίς ιατρό καρδιολόγο έχει μείνει, πλέον, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ως εκ τούτου είναι «κλειστή» η Καρδιολογική Κλινική!

Δυστυχώς, εν έτει 2008, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «άφησε» το Νοσοκομείο χωρίς ιατρό καρδιολόγο…

Κι αυτό με απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, Αριστείδη Καλογερόπουλου, ο οποίος απέσπασε τον έναν και μοναδικό καρδιολόγο, που είχε το Νοσοκομείο, αφού ο άλλος καρδιολόγος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Η απόφαση αυτή του γενικού γραμματέα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τους γιατρούς του Νοσοκομείου, όσο και από τους πολίτες της περιοχής, καθώς και πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα αυτής της απόφασης, που «αφήνει» το Νοσοκομείο και τους ασθενείς χωρίς ιατρό καρδιολόγο...

Καταγγελίες
Μάλιστα, ο ιατρός του Νοσοκομείου, μέλος στο Δ.Σ. ως εκπρόσωπος των ιατρών και νομαρχιακός σύμβουλος, Γιώργος Ψαρράς, με δηλώσεις στην «ΕΠΙ» εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για την πρωτοφανή και προκλητική απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να αποσπάσει τον έναν και μοναδικό καρδιολόγο που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο, εξυπηρετώντας πολλά περιστατικά καθημερινά, ακόμη και σώζοντας ζωές πολιτών της ευρύτερης περιοχής.
Ο κ. Ψαρράς μίλησε με σκληρά λόγια για την απόφαση του κ. Καλογερόπουλου κι εξέφρασε αφενός μεν την αγωνία και την ανησυχία του, αφετέρου δε τα πολλά ερωτηματικά που προκαλεί αυτή η απόφαση, λες και ο κ. Καλογερόπουλος «εναντιώνεται» στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και δεν τον νοιάζει η υγεία των χιλιάδων πολιτών της περιοχής.
«Τι ρόλο παίζει ο κ. Καλογερόπουλος;», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο άνθρωπος κάτι έχει με την Κυπαρισσία... Μισεί την Κυπαρισσία και το Νοσοκομείο… Δεν θέλουμε ανθρώπους που μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Φέρεται σαν δικτάτορας», ενώ ζήτησε δημόσια από τον υπουργό, κ. Αβραμόπουλο, να «διώξει» τον κ. Καλογερόπουλο από γενικό γραμματέα του Υπουργείου!
Σημείωσε, δε, ότι, πλέον, όλα τα περιστατικά και όλοι οι πολίτες, που χρειάζονται καρδιολόγο, πρέπει να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, αλλά ο χρόνος αυτός της μετακίνησης είναι πολύτιμος και μπορεί να αποβεί και μοιραίος!...
Όπως μας είπε ο κ. Ψαρράς, «ευχαριστούμε τον κ. Καλογερόπουλο, που δεσμεύτηκε προ ημερών ότι, θα δοθούν χρήματα για την ανακατασκευή των χειρουργείων. Δεν έχει όμως κανένα απολύτως νόημα, γιατί από τη μία λέει ότι, θα “στείλει” χρήματα και από την άλλη “διώχνει” τους γιατρούς… ».
Ακόμη ο κ. Ψαρράς ζήτησε δημόσια να παρέμβουν στο Υπουργείο οι βουλευτές της Μεσσηνίας, για να βρεθεί άμεσα λύση και να έχει (δεύτερο) γιατρό καρδιολόγο το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, αλλά, κυρίως να μάθουν τι έχει ο κ. Καλογερόπουλος με την Κυπαρισσία και γιατί φέρεται έτσι…

Δύο αποσπάσεις…
Μετά από πολλά χρόνια (8 - 10) αγώνων βρέθηκε ένας ιατρός καρδιολόγος, ο κ. Φαντέλ Αλ Φαντέλ, που θέλησε να υπηρετήσει στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και να «στεριώσει».
Μάλιστα πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιστήμονα, που έχει δείξει άριστα δείγματα επιστημονικής κατάρτισης, ευσυνειδησίας κι ακεραιότητας.
Διορίστηκε και παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο τον Ιούνιο. Αμέσως, χωρίς να το ζητήσει και χωρίς ενημερωθεί προηγουμένως το Δ.Σ. του Νοσοκομείου, με απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, κ. Καλογερόπουλου, αποσπάστηκε στο Νοσοκομείο της Κω. Τότε δέχθηκε να πάει, μη θέλοντας να αρνηθεί στο Υπουργείο, ως νεοδιόριστος που ήταν.
Μετά από δύο περίπου μήνες έληξε η απόσπασή του κι επέστρεψε στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, όπου έμεινε μόνος καρδιολόγος, αφού ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής, κ. Βασιλείου, πήρε αναρρωτική άδεια…
Όπως μας είπαν ιατροί κι άλλοι υπάλληλοι του Νοσοκομείου, που μιλήσαμε, η προσφορά του στο Νοσοκομείο και τους πολίτες είναι τεράστια!
Ξαφνικά, στις 27 Νοεμβρίου έφτασε στο Νοσοκομείο νέα, δεύτερη, απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, για απόσπαση του ιατρού κ. Φαντέλ Αλ Φαντέλ, πάλι, στην Κω! Χωρίς ο ίδιος να έχει ζητήσει κάτι τέτοιο, χωρίς να το ξέρει καν, χωρίς να έχει ερωτηθεί ή έστω ενημερωθεί προηγουμένως το Δ.Σ. του Νοσοκομείου!
Μόλις πληροφορήθηκε για τη νέα απόσπασή του στην Κω ο κ. Φαντέλ τα έχασε, αισθάνθηκε δυσφορία και ζαλάδες…

Ερωτήματα…
Αλήθεια, τι έχει να πει, άραγε, για την απόφαση αυτή του συνεργάτη του ο, λαλίστατος κατά τα άλλα, κ. Αβραμόπουλος; Με τέτοιες αποφάσεις αναβαθμίζεται - εκσυγχρονίζεται η Υγεία στη χώρα μας; Με τέτοιες αποφάσεις υπηρετούν τους πολίτες;


*με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"