Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΤΑΫΓΕΤΟΣ SOS! Συμβολική διαμαρτυρία - πορεία στη Μαραθόλακα...


Πλήθος κόσμου συμμετείχε χθες το πρωί στη συμβολική πορεία - διαμαρτυρία που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Δημοτικών Διαμερισμάτων Αλαγονίας στον σκουπιδότοπο της Μαραθόλακκας Ταϋγέτου με κεντρικό σύνθημα «Ταΰγετος SOS».


Η εκκίνηση έγινε από το 9ο χιλ. της εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης στις 11.00 χθες το πρωί. Οι Αλαγόνιοι ήδη βρίσκονταν εκεί από τις 9.00 το πρωί. Η πορεία - διαμαρτυρία διαδρομής 1,5 χιλιομέτρου είχε ως σκοπό να καταδείξει το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα, αλλά και με την ενδεχόμενη εγκατάσταση κι άλλων απορριμμάτων της Καλαμάτας εκεί, σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στο κάλεσμα του Συλλόγου πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν διαμαρτυρόμενοι στην πορεία.



Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Αντιπροσώπων Δημοτικών Διαμερισμάτων Αλαγονίας «ο αγώνας που ξεκίνησε δεν αφορά τους Αλαγόνιους, αφορά τους κατοίκους της Καλαμάτας και το βασανισμένο βουνό. Κυρίως τους Καλαματιανούς, γιατί σε λίγα χρόνια αυτοί θα υποστούν τις φοβερές συνέπειες των πρόχειρων και αντιπεριβαλλοντικών λύσεων που εφαρμόστηκαν και προτείνονται».



«Αποφασίσαμε λοιπόν να αγωνιστούμε ενωμένοι, χωρίς πολιτικές αβάντες, για όλους τους μπαρμπάδες και τις γιαγιάδες του Ταϋγέτου, για τα παιδιά μας που ζουν και μεγαλώνουν στην Καλαμάτα, για το βουνό που ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια και τέλος για μας που πίνουμε φαρμάκι βλέποντας τις σκουπιδιάρες “να ανεβαίνουν στο βουνό όλων των καλαματιανών», για να ξεφορτώσουν τα δηλητήρια”, δήλωσαν χαρακτηριστικά οι συμμετέχοντες.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"