Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Νέος ηγούμενος στην Ιερά Μονή Βουλκάνου



Στην εκλογή νέου καθηγουμένου προχώρησε το περασμένο Σάββατο η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου μετά την έγκριση και δημοσίευση του νέου κανονισμού λειτουργίας (κανονισμός που διέπει τη διοίκηση - διαχείριση και πνευματικά θέματα της Μονής).


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής εξελέγη κεκλεισμένων των θυρών παμψηφεί ως νέος ηγούμενος ο Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Σμυρνής. Επιπλέον οι νέοι ηγουμενοσύμβουλοί του θα είναι οι Αρχιμανδρίτες Χριστόφορος Νταμάτης και Αλέξιος Σαραντόπουλος. Μετά την εκλογή του νέου καθηγουμένου ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Κωνσταντίνος Ψυχάρης, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Ο νέος καθηγούμενος είναι κληρικός εγγράμματος, απλός και εργατικός. Άνθρωπος αδιαμφισβήτητης πνευματικότητας και ήθους. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί υπόδειγμα ιερομόναχου. Άξιος στη νέα του αποστολή».
Τα πρακτικά εκλογής θα αποσταλούν εντός της εβδομάδας στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος θα ορίσει την ημερομηνία ενθρόνισης του νέου καθηγουμένου. Να επισημάνουμε επιπλέον ότι, πληθώρα τηλεφωνημάτων δέχεται από χθες ο νέος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής από κληρικούς και πολιτικούς του τόπου μας. Να υπενθυμίσουμε πως η Ιερά Μονή Βουλκάνου λειτουργούσε χωρίς εγκεκριμένο Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας και πέρυσι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος είχε ζητήσει την παραίτηση του Αρχιμανδρίτη Πανάρετου και του Ηγουμενοσυμβουλίου, ενώ είχε ορίσει προσωρινό Ηγουμενοσυμβούλιο με ηγουμενεύοντα τον Πρωτοσύγκελο Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Λαμπρινάκο, με σκοπό την κατάρτιση του νέου κανονισμού και την υποβολή του στη Ιερά Σύνοδο προς έγκριση.

Βιογραφικό του νέου ηγουμένου
Ο νέος ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Σμυρνής, γεννήθηκε το 1953 στο Βλαχόπουλο. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής της Θεσσαλονίκης και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Παντείου, ενώ έχει και Ναυτιλιακές Σπουδές. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο τμήμα Θεολογίας και παράλληλα φοιτά στο τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στο παρελθόν είχε διατελέσει εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Πιπερίτσα και στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Ελληνοεκκλησιάς. Τώρα ασκεί τα καθήκοντά του στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Χατζή.



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"