Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

«Η εξυπηρέτηση του δημότη βασικό μέλημά μας», δηλώνει ο Δήμαρχος Ανδρούσας...



Για τα έργα στο Δήμο Ανδρούσας μίλησε στην "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" ο Δήμαρχος Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος.


Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ήδη τη στιγμή αυτή από πλευράς αγροτικής οδοποιίας, προσπαθούμε σε όλα τα διαμερίσματα να κάνουμε τις απαραίτητες συμπληρωματικές εργασίες διότι από την τελευταία βροχόπτωση έχουν δημιουργηθεί ορισμένα προβλήματα και προσπαθούμε να καλύψουμε και τα δύο μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος.
Yποβάλαμε στην Περιφέρεια έτοιμες τις μελέτες για την σύνδεση εξωτερικού δικτύου με τη δεξαμενή της Ανδρούσας και τις πηγές από τις οποίες υδρεύονται τα τρία χωριά Ελληνοεκλησιά, Καλογερόραχη, Ανδρούσα, την οποία δεν θέλουμε να χάσουμε Είναι ένα έργο 351.000 ευρώ. Κατά δεύτερον έχουμε σε εξέλιξη δεξαμενή στη Νέδα 200 κυβικά αλλά και στη Βασιλάδα 100 κυβικά. Το έργο των δύο δεξαμενών ανέρχεται στα 170.000 ευρώ. Έχει γίνει καταμερισμός στις Κοινότητες Πολυλόφου, Βασιλάδας, Αγριλιάς, Αμφιθέας, Καλαμαρά κι Εύας και περιμένουμε την έγκριση, διότι είναι έτοιμες οι μελέτες για όλα αυτά τα χωριά. Αυτό το διάστημα βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και η πλατεία του Δημαρχείου εδώ στην Ανδρούσα, την πλατεία Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου, η οποία δημοπρατήθηκε στα 120.000 ευρώ. Τέλος παραλαμβάνουμε στις 24 Οκτωβρίου από την Εθνική Τράπεζα ένα καινούργιο απορριμματοφόρο και βεβαίως ευχαριστούμε την Τράπεζα γι’ αυτό. Επιπλέον έχουμε παραλάβει κι ένα 4Χ4 επίσης από την Εθνική Τράπεζα, πήραμε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, μοναδικό στην εκτός Καλαμάτας περιοχή, το οποίο και άρχισε να λειτουργεί στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου - Γυμνασίου - Λυκείου και το οποίο έχει προσέλευση περίπου 25 ατόμων. Σημειώνεται ότι, πέρυσι πήραμε διάφορα Προγράμματα. Υπήρχαν αρκετές ειδικότητες, καθώς επίσης υπήρχε μεγάλη προσέλευση στην ειδικότητα των computer.
Από πλευράς τώρα άλλων έργων υπάρχει αυτήν τη στιγμή ένα έργο οδοποιίας από την περιοχή Ανδρούσας - Ελληνοεκκλησιάς, το οποίο σχεδόν τελείωσε και μένει να γίνουν ορισμένα έργα, τα οποία απαιτούνται, προκειμένου να τελειοποιηθεί ο δρόμος αυτός. Τέλος το γήπεδο της Ανδρούσας είναι κι αυτό σε εξέλιξη και σε λίγο καιρό θα καλυφθεί το θέμα τις περίφραξης και του φωτισμού. Όσον αφορά στο Κάστρο - όπου έγιναν δύο ποιοτικές εκδηλώσεις 13 Αυγούστου η μία και η άλλη στις 27 του ιδίου μήνα - υπάρχει έτοιμη μελέτη για την ανάδειξή του. Αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα των πολιτών και πάντα προτεραιότητά μας αποτελεί η εξυπηρέτηση του δημότη. Τέλος, υπάρχει ήδη και μια επέκταση στην Εύα ύψους 70.000 ευρώ
».