Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Δηλώσεις του Δημάρχου Ανδανίας για την εξέλιξη των έργων στο Δήμο του...



Ο δήμαρχος Ανδανίας, Γιώργος Διαγούπης, σχετικά με την εξέλιξη και την πορεία στην οποία βρίσκονται αυτήν την περίοδο τα έργα υποδομής στην περιοχή ανέφερε τα εξής στην "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ":


"Περιμένουμε τις μελέτες του "Θησέα" για να δημοπρατήσουμε.

Το ένα έργο είναι ύψους 133.000 ευρώ, του οποίου έχουμε αυτήν τη στιγμή τη μελέτη στα χέρια μας και το έχουμε ανακοινώσει στο ΦΕΚ και τώρα περιμένουμε την ημερομηνία για δημοπράτηση. Είναι ένα έργο το οποίο αφορά στην ασφαλτόστρωση του δρόμου Αγριλόβουνου - Μάνδρας - Μάλτας - Κεντρικού - Κάτω Μέλπειας. Δηλαδή, ανάλογα με τον πληθυσμό τον οποίο διαθέτει το κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα θα πάρει και το κατάλληλο ποσό που του αναλογεί.

Το δεύτερο αφορά στην ασφαλτόστρωση του δρόμου από οικισμό Μοναστηράκι έως οικισμό Βράχο. Πρόκειται για έργο στο οποίο έχει γίνει κι εκεί μελέτη, το ύψος του προϋπολογισμού αγγίζει τα 60.000 ευρώ κι αυτό εντός 20 - 30 ημερών πρόκειται να υλοποιηθεί.

Ένα επιπλέον έργο είναι η ασφαλτόστρωση του δρόμου Άνω Μέλπειας - Καρνασίου και Δασοχωρίου, έργο ύψους 52.000 ευρώ και σημειώνεται ότι και σε αυτό το έργο υπάρχει μελέτη.

Το τελευταίο είναι η σύγκλιση Κεντρικού και Μαντζαρίου. Για το Κεντρικό είναι ύψους 20.000 ευρώ και για το Μαντζάρι 25.000 ευρώ και γι’ αυτό το έργο περιμένουμε ημερομηνία. Όλες αυτές οι μελέτες βρίσκονται στο συρτάρι και περιμένουμε πλέον.

Δημοπρατήσαμε πριν δέκα μέρες το έργο της αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και αφορά στα δίκτυα ύδρευσης στο Παραπούγκι, το Καρνάσι, τους Κωνσταντίνους, την Ηλέκτρα και την Κάτω Μέλπεια.

Επιπλέον έχουμε δημοπρατήσει κι έχει αναλάβει εργολάβος, τα δίκτυα Καφάτου, στο Διαβολίτσι, όπου στην ουσία πρόκειται για την επέκταση ενός υπονόμου, για την οποία έχουμε υπογράψει τα συμφωνητικά και άμεσα θα ξεκινήσει.

Επιπλέον έχουμε συντάξει μια μελέτη των 600.000 ευρώ μέσα από τα ΟΠΑΑΧ.".