Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Καθολική αγωνιστική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στα συλλαλητήρια των εργαζομένων...


Πραγματοποιήθηκε χθες η 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων απ’ όλους τους κλάδους και τους εργασιακούς χώρους.


Πανεργατικό αίτημα της Απεργίας ήταν να αλλάξει ριζικά η οικονομική πολιτική και να μπει φρένο στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


Οι εργαζόμενοι που έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής και βιώνουν τη δραματική επιδείνωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών τους προβλημάτων καθώς και το ξεπούλημα των επιχειρήσεων του Δημοσίου, απαίτησαν την αλλαγή αυτής της πολιτικής.


Κυρίαρχο αίτημα των απεργών ήταν:

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ! ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!


Σε διαφορετική περίπτωση οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν όσο συνεχίζεται αυτή η αντικοινωνική – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων.
Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία των απεργών προς τη Βουλή των Ελλήνων όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Γ.Σ.Ε.Ε. - ΑΔΕΔΥ

Αθήνα 21-10-2008


ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΒΗΜΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


Εμείς οι απεργοί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα ΤΡΙΤΗ 21/10/2008 στο Πεδίον Άρεως και αφού ακούσαμε τους ομιλητές, εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα:


Εκφράζουμε την αγανάκτηση και την οργή μας, για την άδικη, αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας και που δυστυχώς εντείνεται με πρόφαση τη “διεθνή” κρίση που πλήττει το χρηματοπιστωτικό κερδοσκοπικό σύστημα. Πανεργατικά αιτήματα και απαίτηση της κοινωνίας είναι: Απόκρουση της κοινωνικοποίησης των χρεών των τραπεζιτών. Τα βάρη της κρίσης να μην πέσουν για μια ακόμα φορά στους εργαζόμενους και στους οικονομικά αδύνατους.Αυτή την άδικη αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική δεν την ανέχεται και δεν την αντέχει κανένας εργαζόμενος, κανένας πολίτης αυτής της χώρας, καμία κοινωνική ομάδα. Γ
Για αυτό καθίσταται κοινωνική απαίτηση :
Η ριζική αλλαγή του κρατικού προϋπολογισμού του 2009.

Η κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος να μην περάσει στην πραγματική οικονομία , να ληφθούν μέτρα στήριξής των εισοδημάτων, της ανάπτυξης, των επενδύσεων, της απασχόλησης και των μισθοσυντήρητων δανειοληπτών.

Αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής με μέτρα ουσιαστικά και αποτελεσματικά υπέρ των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων. Σύγκλιση με τους ευρωπαϊκούς μισθούς. Διόρθωση των μισθών, συντάξεων με πρόσθετη εισοδηματική ενίσχυση.

Αυστηρός έλεγχος και πάταξη της νοθείας, της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας της αγοράς με πρώτο βήμα τη μείωση ή το πάγωμα των τιμολόγιων των ΔΕΚΟ, των Διοδίων, των καυσίμων.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Τερματισμό της λιτότητας και της φοροεπιδρομής κατά μισθωτών και συνταξιούχων. Δίκαιη διανομή και αναδιανομή του πλούτου ΤΩΡΑ.!

Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση μισθών- ημερομισθίων- συντάξεων, επιδόματος ανεργίας για να αποκατασταθούν οι απώλειες στο εισόδημά μας.
Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε όλους τους πολίτες που έχουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000€
Μείωση ή πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των ΔΙΟΔΙΩΝ, του ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.
Ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη των αποθεματικών των ταμείων που έχουν εξανεμιστεί από την πτώση των χρηματιστήριων και τα τοξικά ομόλογα. Επιστροφή όλων των χρημάτων σε όλα τα ταμεία από τα δομημένα ομόλογα.
Μείωση επιτοκίων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, προστασία δανειοληπτών.
Ανατροπή και κατάργηση των αντιασφαλιστικών προβλέψεων του Ν 3655/08 και των προηγούμενων νόμων. Καμία χειροτέρευση στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ενιαία Λίστα ΒΑΕ. Ισχυρό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και ενίσχυση του ΙΚΑ που πλήττεται σημαντικά από τις προωθούμενες ενοποιήσεις.
Πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας της αγοράς, αυστηρή τιμωρία των κερδοσκόπων και των καρτέλ τροφίμων και καυσίμων.
Τακτοποίηση όλων των συμβασιούχων. Καμία ανασφάλιστη εργασία. Δημοκρατική επαναρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Περιορισμό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. 35ωρο χωρίς μείωση αποδοχών.
Απόκρουση της εκποίησης των ΔΕΚΟ και των υπηρεσιών του Δημοσίου για να μην υποθηκευτεί το μέλλον της χώρας, τα συμφέροντα της κοινωνίας και των εργαζομένων. Ισχυρό δημόσιο τομέα στις τράπεζες, στις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Τροποποίηση του συμφώνου σταθερότητας, όχι στην εφαρμογή της πολιτικής της ευελιξίας και των αντεργατικών προβλέψεων της στρατηγικής της Λισαβόνας. Επέκταση της προστασίας της εργατικής νομοθεσίας στις νέες μορφές απασχόλησης ή αυτοαπασχόλησης που υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία.
Ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας και γενικότερα του κοινωνικού κράτους.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ακυρώνουν βασικά και θεμελιώδη συνδικαλιστικά και εργατικά δικαιώματα (ΣΣΕ- ΟΜΕΔ- Αποζημιώσεις κ.α)
Διαφωνούμε ριζικά στην ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών Πειραιά και Θες/νίκης, Ολυμπιακής Αεροπορίας, ΟΣΕ, Εθνικής και Αγροτικής Ασφαλιστικής, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, Αεροδρόμια κ.λπ. και την ανάθεση της Διοίκησής σε ξένους και Έλληνες ιδιώτες . Διαφωνούμε με το καθεστώς των συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που εκχωρεί λειτουργίες και δραστηριότητες του δημοσίου στο Ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο. Το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στην εθνική οικονομία και στα συμφέροντα της κοινωνίας. Οι Νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μάλιστα βαπτίζονται “μεταρρυθμίσεις” οδηγούν σε πλήρη ανατροπή του ρόλου και του χαρακτήρα του κράτους, προς όφελος των ιδιωτών και της λεγόμενης ελεύθερης- ασύδοτης αγοράς, που θα κερδοσκοπούν με τα τιμολόγια την ποιότητα και την ασφάλεια των υπηρεσιών και των παροχών προς τους πολίτες και τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία στις 21 Οκτωβρίου 2008 διατρανώνουν την ριζική αντίθεσή τους στην οικονομική και κοινωνική κυβερνητική πολιτική,

Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, για μια πολιτική προς όφελος της κοινωνίας .


ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Η Απεργιακή Συγκέντρωση

Γ.Σ.Ε.Ε - ΑΔΕΔΥ