Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Δυο νέες, ενδιαφέρουσες, δημοσκοπήσεις... Κερδίζουν Πασόκ και Καραμανλής!!!...






Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δυο νέες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο, οι οποίες διενεργήθηκαν πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.


Στην πρώτη μέτρηση της VPRC για λογαριασμό της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, η Βουλή αναδεικνύεται εξακομματική, ενώ δίνεται προβάδισμα δύο μονάδων στο ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, σε ποσοστό 34,5%.


Στη δεύτερη σφυγμομέτρηση της Public Issue, για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής, ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται να κερδίζει τις προτιμήσεις των ερωτηθέντων όσον αφορά στο "ηγετικό προφίλ", έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.


Ρευστό το πολιτικό σκηνικό.


Δυο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο, εξακολουθούν να δείχνουν ρευστό το πολιτικό σκηνικό.


Στη μέτρηση της VPRC για την Ελευθεροτυπία, που ολοκληρώθηκε πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και την παρέμβαση του πρωθυπουργού το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ με δυο ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου.

Τη ΝΔ επιλέγει το 32,5%, το ΠΑΣΟΚ από το 34,5%, το ΚΚΕ το 8%, τον ΣΥΡΙΖΑ το 14% , τον ΛΑΟ το 4,5%, και το 4,5% επιλέγουν Οικολόγους.

Στη σφυγμομέτρηση προηγείται επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου ως επιλογή ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, και επιλέγεται από το 41% των ερωτηθέντων, έναντι του 36% που επιλεγεί τον Κώστα Καραμανλή, ενώ 20% απαντά κανέναν από τους δυο. Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, λέει το 27%,της ΝΔ το 21%, ενω καμία από τις δύο, απαντά το 46% των ερωτηθέντων.


Στην Καθημερινή της Κυριακής δημοσιεύεται πανελλαδική έρευνα της Public Issue που αποτυπώνει το ηγετικό προφίλ των πολιτικών αρχηγών.

Σε σειρά ποιοτικών δεδομένων ο Πρωθυπουργός προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ερώτημα ποιος πείθει περισσότερο το 40% απαντά Κ. Καραμανλής, 16% Γ. Παπανδρέου, ενώ 24% κανείς.

Το 30% θεωρεί σταθερό στις απόψεις του τον Πρωθυπουργό, έναντι 17% τον κ. Παπανδρέου 19% την κ. Παπαρήγα, ενώ ηγέτη θεώρει το 45% τον Κ. Καραμανλή, έναντι 18% τον κ. Παπανδρέου.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της διαφθοράς το 34% θεωρεί ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να το αντιμετωπίσει καλύτερα, ενώ το 21% θεώρει το ίδιο για τον Πρωθυπουργό.

Τέλος στην ερώτηση ποιος σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε την λέξη ειλικρινής το 31% απαντά κανένας, 30% απαντά Κώστας Καραμανλής και 21% Γιώργος Παπανδρέου.