Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ» από τους Οικολόγους Πράσινους στα Χανιά το Σάββατο 4 Οκτωβρίου...






Στο πλαίσιο της εκστρατείας τους για έναν πραγματικά αειφορικό Τουρισμό, οι Οικολόγοι Πράσινοι, διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο «Τουρισμός & Οικολογία» στα Χανιά, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου (Αίθουσα Τ.Ε.Ε., Νεάρχου 23, έναρξη 9:30 πμ) με συμμετοχή πληθώρας εκπροσώπων τοπικών, τουριστικών και περιβαλλοντικών φορέων, γνωστών ακαδημαϊκών και επαγγελματιών.


Η εκδήλωση, που είναι ανοικτή για το κοινό και τους φορείς, στοχεύει στην κριτική αποτίμηση του κυρίαρχου ελληνικού τουριστικού μοντέλου, στην διαμόρφωση ενός εναλλακτικού μοντέλου οικολογικά βιώσιμου τουρισμού σ΄ αυτή την εποχή της κλιματικής κρίσης και της περιβαλλοντικής αφύπνισης, στην ανασκόπηση και την υποστήριξη του αγώνα οικολογικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών ενάντια σε φαραωνικά τουριστικά σχέδια όπως το «Κάβο Σίδερο» και η ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, αλλά και στην συν-διαμόρφωση των θέσεων των ΟΠ μέσα από διάλογο με κοινωνικούς φορείς και πολίτες. Η εκδήλωση ακολουθεί ανάλογη παρέμβαση στην Πύλο της Μεσσηνίας τον Ιούλιο, ενώ προγραμματίζεται αντίστοιχη στην Σάμο, στις 20 Οκτωβρίου.

Ο Τουρισμός αποτελεί πολυσύνθετο κοινωνικοοικονομικό και πολιτιστικό φαινόμενο το οποίο διαμορφώνει όχι μόνο την εικόνα της χώρα μας, αλλά και την ίδια τη χώρα μας.

Οι κάτοικοι, οι επισκέπτες της χώρας, αλλά δυστυχώς και η κυβέρνηση, παρακολουθούν αμήχανοι την σταθερή κατρακύλα του Ελληνικού Τουρισμού χρόνο με το χρόνο, προς τον ευτελισμό, τον εκχυδαϊσμό, τη βία, την ισοπεδωτική ομοιομορφία, την υποβάθμιση του φυσικού πλούτου, την σπατάλη των φυσικών πόρων, τον γιγαντισμό και την αστικοποίηση πολλών περιοχών, περιλαμβανομένων και των νησιών, και την απώλεια ευκαιριών ουσιαστικής βιώσιμης και αυτό-τροφοδούμενης ανάπτυξης του τουρισμού και της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Παρά τις αντιξοότητες, οάσεις πραγματικά αειφορικού τουρισμού που σέβεται τη φύση και τον πολιτισμό του τόπου επιβιώνουν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να υποστηριχθούν και να αποτελέσουν φορείς καλών παραδειγμάτων για αλλαγή συνολικά του τουριστικού μοντέλου στη χώρα μας!

Καθώς σημαντικά τμήματα τόσο των τοπικών κοινωνιών και φορέων όσο και του τουριστικού τομέα φαίνεται ότι αρχίζουν να αναζητούν μια διαφορετική πορεία στον τουρισμό, αξίζει να συνεργαστούμε και να αποτελέσουμε από κοινού μια δύναμη που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και θα ανοίξει οικολογικά βιώσιμα μονοπάτια.
Ιστολόγιο ημερίδας:
http://oikotoyrism.blogspot.com/


Πληροφορίες:
Γιώργος Τσέκος (Χανιά) τηλ. 6933370458, e-mail:
tse2100@yahoo.gr
Αντώνης Πετρόπουλος (Αθήνα) τηλ. 6947127279, e-mail:
a@ecoclub.com

Οικολόγοι Πράσινοι
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
ecogreenscrete@gmail.comhttp://ecogreens-crete.blogspot.com
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΑΝΙΩΝ
ecohania@otenet.grhttp://pras-cha.blogspot.com