Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Στη Νέα Ορλεάνη έφτασε ο τυφώνας Γουστάβος



Ο τυφώνας Γκούσταβ έφθασε στις αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και ραγδαίες βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους, έχουν αρχίσει να πλήττουν τη Νέα Ορλεάνη, ανακοίνωσε στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC).
«Η περιφέρεια του τυφώνα βρίσκεται ήδη πάνω από το Δέλτα του Μισισιπή και προχωρεί προς τα εσωτερικά, στην κατεύθυνση της Νέας Ορλεάνης, σύμφωνα με τα ραντάρ», τόνισε η μετεωρολόγος Πατρίσια Ουάλας.
Στις 06:00 ώρα Ελλάδας, το μάτι του κυκλώνα εντοπίστηκε νοτιοανατολικά της Νέας Ορλεάνης και μετακινείται προς τα βορειοδυτικά. Το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στην ακτή.
Σύμφωνα με το ΝΗC γύρω από το μάτι του κυκλώνα οι άνεμοι έχουν ισχύ τροπικής καταιγίδας σε μια περίμετρο 350 χιλιομέτρων.
Ο τυφώνας Γκούσταβ παραμένει ακόμα στην κατηγορία 3-σε μια κλίμακα πέντε βαθμίδων-με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 185 χιλιόμετρα την ώρα. Οι ειδικοί προβλέπουν μικρή ενίσχυση του τυφώνα, αλλά τονίζουν πως θα παραμείνει στην κατηγορία αυτή σε όλη τη διαδρομή του πάνω από τον κόλπο του Μεξικού.
Περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την πολιτεία της Λουιζιάνας και οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις έχουν διακόψει την λειτουργία τους. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διακοπές της ηλεκτροδότησης σε ορισμένες περιοχές της Νέας Ορλεάνης.



http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ