Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Παναθηναϊκός - Η συνέντευξη Τύπου του Τεν Κάτε...


Η λέξη νίκη δεν βγήκε ούτε μία φορά από το στόμα του Χενκ Τεν Κάτε στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού πρώτου αγώνα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ιντερ.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στάθηκε ιδιαίτερα στη δυναμικότητα της ιταλικής ομάδας, αλλά υποσχέθηκε στον κόσμο ότι οι παίκτες του θα τα δώσουν όλα αύριο το βράδυ με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ο Ολλανδός απάντησε μόνο σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.Η πρώτη αφορούσε τις δύο προηγούμενες αρνητικές πρεμιέρες της Ιντερ στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ.
«Ελπίζω να επαναληφθεί και αύριο. Είναι προνόμιο για μας που ξεκινάμε απέναντι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Είναι καλό το πρόγραμμα που ξεκινάμε έτσι εντός έδρας και για τον κόσμο και για την ομάδα και σύντομα θ' αρχίσουν να διαμορφώνονται οι ισορροπίες στον όμιλο».
Εν συνεχεία ρωτήθηκε για τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και έναν τραυματισμό που πέρασε τελευταία: «Δεν έχω άποψη για το επίπεδο που βρισκεται. Είναι ένας φανταστικός παίκτης. Παίκτες με τέτοια ποιότητα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να τους σέβεσαι».
Την περοηγούμενη χρονιά βρισκόταν στην Τσέλσι ως βοηθός προπονητή, μετά τον Μουρίνιο. Ρωτήθηκε αν αυτό θα βοηθούσε στην αυριανή αναμέτρηση ή πρόκειται για εντελώς διαφορετικά πράγματα. Η απάντησή του ήταν η ακόλουθη: «Δεν είναι πλεονέκτημα. Τώρα είμαστε σε διαφορετικές ομάδες. Αυτός είναι στην Ιντερ κι εγώ στον Παναθηναϊκό. Εχουμε διαφορετικούς παίκτες.
Αρα δεν μιλάμε ούτε για πλεονέκτημα, ούτε για μειονέκτημα».
Αρνήθηκε ν΄ απαντήσει σε ερώτηση που του έγινε από Ιταλό δημοσιογράφο, για το αν γνωρίζει κάτι για το ενδεχόμενο πρόσληψης του Φρανκ Ράικαρντ στη Μίλαν λέγοντας «καλύτερα να μιλάμε για το αυριανό ματς, είναι ασχετη ερώτηση με το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας».
Επίσης, ρωτήθηκε για την κατάσταση του Γιώργου Καραγκούνη: «Ο Καραγκούνης είναι απόλυτα έτοιμος, θα μπορούσε να παίξει και το Σάββατο, αλλά προερχόνταν από δύο ματς με την Εθνική ομάδα και είχε καταπονηθεί. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας κι από τους λίγους που έχουν εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ».
Ξεκάθαρος ήταν ο Τεν Κάτε στην ερώτηση που του έγινε σχετικά με τους παίκτες που θα ήθελε να κλειδώσει στ' αποδυτήρια της Ιντερ, σε περίπτωση που είχε τα κλειδιά: «Θέλουμε την καλύτερη δυνατή Ιντερ με την καλύτερη δυνατή σύνθεση έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερη αξία σε περίπτωση που καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».
Αναφέρθηκε και στο αν σκοπεύει ν' αλλάξει το σύστημα της ομάδας: «Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, πόσο μάλλον όταν απέναντί μας βρίσκεται μία ομάδα σαν την Ιντερ. Φυσικά κι έχουμε ένα αγωνιστικό πλάνο και θέλουμε να πετύχει και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει. Το επίπεδο εδώ είναι πολύ υψηλό, δεν είναι κάτι σαν τσίρκο, έχουμε ένα σοβαρό πλάνο, αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ».
Τα σημεία κλειδιά για το αυριανό ματς για Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον προπονητή του είναι τα ακόλουθα: «Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο μας ματς και η Ιντερ να κάνει ένα κακό ματς. Ενδεχομένως ένας παίκτης της Ιντερ να κοστίζει όσο όλο το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Θα παίξουμε με καρδιά, το ηθικό μας είναι ακμαίο. Δεν θα είναι εύκολο για μας, αλλά θα το προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».


Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο ματς. Μπαίνουμε σε μία πολύ δύσκολη διοργάνωση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Θα κάνουμε τα πάντα, έχουμε ελπίδες και πρέπει να τις διατηρήσουμε ζωντανές και να πιστέψουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Απέναντι μας θα έχουμε μία πολύ έμπειρη ομάδα, με έμπειρους παίκτες, σε αντίθεση με τη δική μας ομάδα που δεν είναι τόσο έμπειρη, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο».
Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ συνέχισε: «Είναι μία πρόκληση για όλους. Αν θέλεις να είσαι στην κορυφή, δεν θα πρέπει ν' αποφεύγειες τέτοια παιχνίδια. Ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα. Δεν σκεφτόμαστε ότι αυτό είναι το δυσκολότερο ματς της σεζόν, διότι υπάρχουν κι άλλα πολύ δύσκολα ματς. Θα δώσουμεε την ίδια βαρύτητα σε όλα τα ματς και σε όλα θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».


Επιπλέον εισιτήρια με Ιντερ


Με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα δώσει «δεύτερη ευκαιρία» στους φιλάθλους της ομάδας, που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν εισιτήρια του αυριανού αγώνα με την Ιντερ, την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο «η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα διαθέσει στους φιλάθλους της ομάδας περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων την Τρίτη, 16/09. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τη θύρα 4 του γηπέδου «Απ. Νικολαΐδης» στη Λ. Αλεξάνδρας από τις 10.30 έως και την εξάντληση τους».