Τον αριθμό των 600 έχουν φθάσει οι σύνεδροι του 6ου διεθνούς συνεδρίου της EuroFed Lipid με θέμα «Τα λίπη και τα έλαια την 3η χιλιετία».
Πρόκειται για επιστήμονες και επιχειρηματίες από 50 χώρες και τις 5 ηπείρους.
Λόγω της διεξαγωγής του συνεδρίου στην Ελλάδα (Αθήνα) τιμώμενο προϊόν είναι το ελαιόλαδο.
Λόγω της διεξαγωγής του συνεδρίου στην Ελλάδα (Αθήνα) τιμώμενο προϊόν είναι το ελαιόλαδο.
Γι’ αυτό και θα διεξαχθεί ειδική ημερίδα ανοικτή και στο ευρύ ελληνικό κοινό, σήμερα, ώρα 13:30, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental (Λεωφ. Συγγρού 89-93).
Οι 10 εγνωσμένου κύρους ομιλητές καλύπτουν θεματολογικά όλη την αγροτοδιατροφική αλυσίδα του ελαιολάδου:
• Καινοτομίες στην ελαιοκαλλιέργεια – Ricardo Gucci, Ιταλία
• Επιμολυντές και κανονισμοί: Τι πρέπει να γίνει – Anna Cane, Ιταλία
• Τα ελαιοτριβεία στη νέα χιλιετία - Κων/νος Λαύκας – Alfa Laval
• Έλεγχος ποιότητας και γνησιότητας: τα υπέρ και τα κατά των προτύπων που ισχύουν και των μεθόδων εσωτερικού ελέγχου - Lanfranco Conte, Ιταλία
• Πρόβλεψη και διασφάλιση ποιότητας παρθένου ελαιολάδου από τον ελαιόκαρπο– M. Covas, Ισπανία
• Μαγειρικές χρήσεις και βιολογική σημασία παρθένου ελαιολάδου και άλλων τύπων ελαιολάδων. Τι πρέπει να γνωρίζει ο ενημερωμένος καταναλωτής – Δ. Μπόσκου
• Γευσιγνωστική ποιότητα των παρθένων ελαιολάδων: Μεθοδολογίες και Εφαρμογές– M.Salvador, Ισπανία
• Συσκευασία, αποθήκευση και διατηρησιμότητα - Γ. Κωστιάνης – ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ
• Αναδυόμενες και μελλοντικές αγορές – Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ)
• Η στρατηγική προώθησης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου για τα προϊόντα της ελιάς – Λίνα Ράππου – Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.
Οι 10 εγνωσμένου κύρους ομιλητές καλύπτουν θεματολογικά όλη την αγροτοδιατροφική αλυσίδα του ελαιολάδου:
• Καινοτομίες στην ελαιοκαλλιέργεια – Ricardo Gucci, Ιταλία
• Επιμολυντές και κανονισμοί: Τι πρέπει να γίνει – Anna Cane, Ιταλία
• Τα ελαιοτριβεία στη νέα χιλιετία - Κων/νος Λαύκας – Alfa Laval
• Έλεγχος ποιότητας και γνησιότητας: τα υπέρ και τα κατά των προτύπων που ισχύουν και των μεθόδων εσωτερικού ελέγχου - Lanfranco Conte, Ιταλία
• Πρόβλεψη και διασφάλιση ποιότητας παρθένου ελαιολάδου από τον ελαιόκαρπο– M. Covas, Ισπανία
• Μαγειρικές χρήσεις και βιολογική σημασία παρθένου ελαιολάδου και άλλων τύπων ελαιολάδων. Τι πρέπει να γνωρίζει ο ενημερωμένος καταναλωτής – Δ. Μπόσκου
• Γευσιγνωστική ποιότητα των παρθένων ελαιολάδων: Μεθοδολογίες και Εφαρμογές– M.Salvador, Ισπανία
• Συσκευασία, αποθήκευση και διατηρησιμότητα - Γ. Κωστιάνης – ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ
• Αναδυόμενες και μελλοντικές αγορές – Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ)
• Η στρατηγική προώθησης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου για τα προϊόντα της ελιάς – Λίνα Ράππου – Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.
http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=19870&Itemid=32