Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Athens Tuning Show 2008!!!...







Το Athens Tuning Show 2008 ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, το Show υποδέχτηκε 81,200 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων πολλές οικογένειες, αλλά και γυναικείες παρουσίες.


Το Athens Tuning Show 2008 αποτελεί το πλέον σημαντικό event για την Τεχνολογία Αυτοκινήτου και το Motorsport στη χώρα μας, ετήσιο σημείο συνάντησης επαγγελματιών, δημόσιων φορέων και παραγόντων.

Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 17 Σεπτεμβρίου, οπότε το Show υποδέχτηκε περισσότερους από 15,000 επίσημους προσκεκλημένους επαγγελματίες και επισκέπτες, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών, κ.Παπαθανασίου Γιάννης. Ο κ.Παπαθανασίου στην ομιλία του αναγνώρισε τη σημαντικότητα και τη δυναμική της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι το Athens Tuning Show έχει πλέον επιτύχει τον στόχο του για σύνδεση της ελληνικής αυτοκινητιστικής σκηνής με τις εξελίξεις στο διεθνή χώρο και για επαφή του ελληνικού κοινού με πρωτοποριακές ιδέες, επιτεύγματα και δυνατότητες, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες για τις συμμετέχουσες εταιρίες.


Τα νέα μοντέλα


Οι επισκέπτες συνέρρευσαν για να θαυμάσουν τις πρώτες εκθεσιακές παρουσιάσεις των Nissan GT-R, VW Scirocco, Alfa Romeo Mito, Abarth Punto, Abarth 500, Seat Ibiza και Mitsubishi Lancer Evolution, ενώ το Test Drive Track έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να οδηγήσουν τα Fiat Punto Tjet, Fiat Bravo Tjet, Subaru Impreza WRX, Toyota Auris και Aygo, Kia Pro Ceed SC3 1.6 3D και Dodge Nitro. Στον εσωτερικό εκθεσιακό χώρο, οι εταιρίες Volkwsagen, Seat, Fiat, Mitsubishi, Subaru, Chrysler-Jeep-Dodge, KIA, Skoda, Nissan, Alafa Romeo και Suzuki (ο κλάδος Μοτοσικλέτας) συμμετείχαν με ιδιαίτερα δυναμικές και δημιουργικές παρουσίες, ενώ παράλληλα συμμετείχαν μεγάλοι εκπρόσωποι του χώρου του Tuning καθώς και μεγάλα brands της αγοράς.


Live Arena


Η Live Arena και αυτή τη χρονιά αποτέλεσε βασικό highlight του Show, με 16 εντυπωσιακές "θεατρικές" παραστάσεις από την ομάδα Team Orange (τους επαγγελματίες Ιάπωνες drifters του πρωταθλήματος D1 Grand Prix), τον παγκοσμίου φήμης stuntman Terry Grant (ο οποίος κάθε χρόνο κάνει το κοινό να παραληρεί), τoν Γάλλο Bourny με το φορτηγό που κάνει σούζες και βγάζει φλόγες. Tον εντυπωσιακό “Globe of Death” (ένα μοναδικό θέαμα με μοτοσικλέτες που κόβει την ανάσα) από τους Γάλλους Infernal Varrane και άλματα με μηχανές από τους FMX Freestylers! Παράλληλα, την εμφάνισή τους έκαναν Έλληνες οδηγοί του Hellenic Drift Challenge, οι οποίοι αναμετρήθηκαν με τους Ιάπωνες πρωταθλητές σε μια διεθνική "μάχη στο τιμόνι". Στη φετινή Live Arena, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το νέο Seat Ibiza στα έμπειρα χέρια του Terry Grant, σε μια μοναδική επίδειξη των δυνατοτήτων του νέου μοντέλου της Seat.


Eco Driving Marathon


Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) υποστήριξαν τον διαγωνισμό Eco Driving Marathon του περιοδικού CAR, στον οποίο συμμετείχαν 900 άτομα. Οι συμμετέχοντες "οδήγησαν" σε ειδικούς εξομοιωτές και ενημερώθηκαν για τρόπους οικονομικής και οικολογικής οδήγησης. Υποστηρικτής της όλης ενέργειας ήταν η Toyota Hellas, η οποία προσέφερε ένα Toyota Aygo στον ικανότερο οδηγό.


Show on stage...


Στα πλαίσια του Show, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου το βράδυ το MAX LIVE STAGE και το MAD παρουσίασαν τη μεγάλη συναυλία ‘’Athens Most Wanted…’’ με τους Εισβολέα, Τάκη Τσαν, Professional Sinnerz & Κόμη Χ, White Dragon και guest stars τους J Star και Mc Honey Brown. Τη συναυλία παρουσίασαν οι δημοφιλείς παραγωγοί του MAD Radio Συμηριώτης Αλέξανδρος και Μαργέλη Μαίρη. To stage φιλοξένησε επίσης ένα εντυπωσιακό break dance show από τους Dead Prezz, καθώς και dj sets από τους Sparky T και Dj Who Am I. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το Mad Radio 106.2 , το Mad Tv και το Max Power, ενώ Υποστηρικτής ήταν η Planetworks.


Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, η κεντρική σκηνή του Athens Tuning Show 2008 φιλοξένησε τα καλλιστεία “BETOTO GIRL 2008” όπου – με τη συμμετοχή 10 πανέμορφων κοριτσιών - αναδείχθηκαν η Miss Betoto, η Miss Max Power, η Miss Bikini και η Miss Φωτογένεια, με κριτική επιτροπή εκπροσώπους του χώρου του αυτοκινήτου και όχι μόνο.


* Και αυτή τη χρονιά, το Athens Tuning Show 2008 απέδειξε έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία φιλοξενώντας ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στον εξωτερικό εκθεσιακό χώρο, αλλά και περίπτερο της ΤΡΟΧΑΙΑΣ, η οποία ενημέρωνε το κοινό για θέματα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.