Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ Ο 59ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ...






Στην Ψυχιατρική Κλινική των Φυλακών Κορυδαλλού, μέσω Ναυπλίου, θα οδηγηθεί ο 59χρονος από την Κυπαρισσία που το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι την 88χρονη μητέρα του και στη συνέχεια αυτοβούλως ομολόγησε το έγκλημά του και παραδόθηκε στην Αστυνομία.


Ο δράστης, σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, απολογήθηκε το πρωί στον Εισαγγελέα και την Ανακρίτρια Κυπαρισσίας οι οποίοι και διέταξαν την διεξαγωγή ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Εισαγγελέας, όσο και η Ανακρίτρια αντελήφθησαν το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος και γι’ αυτό, άλλωστε, διέταξαν και την διεξαγωγή ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.


Στο πλευρό του 59χρονου ήταν η σύζυγος και τα παιδιά του, η αδερφή του καθώς και κάτοικοι της γειτονιάς όπου διέμενε αλλά και άλλοι πολίτες της Κυπαρισσίας, που γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει θέλησαν να συμπαρασταθούν σε αυτόν καθώς και στους οικείους τους για το δράμα του ζουν.


Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης – γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών, από την Κυπαρισσία, Ηλίας Γιαννόπουλος με δηλώσεις του τόνισε την απόλυτη εμπιστοσύνη που έχουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, σημειώνοντας την άψογη και ανθρώπινη συμπεριφορά της Αστυνομίας, του Εισαγγελέα και της Ανακρίτριας απέναντι στον 59χρονο και προσθέτοντας πως «με την πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε θα εξακριβωθεί με απόλυτη τεκμηρίωση πως, δυστυχώς, πρόκειται για ψυχικά ασθενή άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια…».


Σημειώνουμε πως, ο κατηγορούμενος έχει βεβαρημένο ψυχολογικό και ιατρικό παρελθόν, εδώ και πολλά χρόνια, με απώλεια αίσθησης, συνείδησης, χώρου και χρόνου και αν δεν ακολουθούσε πιστά τη φαρμακευτική αγωγή, για την οποία υπάρχουν κάποια ερωτηματικά, θα επιδεινωνόταν (όπως και, δυστυχώς, έγινε) με απρόβλεπτες συνέπειες, ενώ αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας.