Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Απαγορευμένη Αντζελίνα ...


Τη στιγμή που η Αντζελίνα Τζολί ποζάρει και μονοπωλεί το ενδιαφέρον του Τύπου ως πρότυπο μητέρας, κάποια δημοσιεύματα έρχονται να επισκιάσουν την μητρική της αυτή αύρα.
Πιο συγκεκριμένα, δύο αφίσες που κυκλοφόρησαν για τις ανάγκες της νέας της ταινίας «Wanted», όπου πρωταγωνιστεί με τον Τζέιμς ΜακΑβόι και αυτήν την περίοδο προβάλλεται και στις ελληνικές αίθουσες, επικρίθηκαν εξαιρετικά έντονα για το ότι παρασύρουν τα παιδιά στη βία, την εγκληματικότητα και την αντικοινωνική δράση.
Στη μία αφίσα η Αντζελίνα κρατά στο χέρι της επιδεικτικά ένα όπλο, είναι ξαπλωμένη στο καπό ενός αυτοκινήτου και μία σφαίρα ακολουθώντας καμπυλοειδή τροχιά κατευθύνεται στο κοινό. Το μότο της αφίσας είναι: «Αυτή είναι η μοίρα σου. Ελα μαζί μας.»
Στην άλλη, ο ΜακΑβόι κρατά από ένα όπλο στο κάθε του χέρι και σημαδεύει το κοινό. Το μότο που συνοδεύει αυτήν την ταινία υπονοεί ότι η ζωή του άλλαξε προς το καλύτερο όταν έγινε δολοφόνος.
Η αρχή που είναι υπεύθυνη για τις διαφημίσεις στην Αμερική (Advertising Standards Authority) απαγόρευσε την κυκλοφορία αυτών των δύο αφισών μετά από πληθώρα παραπόνων.
Από την πλευρά της η Universal ανέφερε πως στάθηκε ιδιαίτερα προσεκτική με τις επίμαχες αυτές αφίσες και γι΄αυτό αυτές δεν εμφανίστηκαν κοντά σε σχολεία και παιδότοπους, ενώ διαβεβαιώνει πως ήδη έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία.

http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=6436&subid=2&pubid=1324351