Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Έλαβε το χρίσμα ο Μακέιν!



Εγκρίθηκαν και επίσημα οι υποψηφιότητες των Τζων Μακέιν, 72 ετών, και Σάρα Πέλιν, 44 ετών, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.


Εγκρίθηκαν και επίσημα χθες Τετάρτη (πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) οι υποψηφιότητες των Τζων Μακέιν, 72 ετών, και Σάρα Πέλιν, 44 ετών, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που πραγματοποιείται στο Εξέλ Σέντερ στο Σεντ Πωλ της Μινεζότα.


Η υποψήφια αντιπρόεδρος Πέλιν αυτοπαρουσιάστηκε ως μια «μετριοπαθής» προσωπικότητα, «εκτός πολιτικού κατεστημένου», πριν επιτεθεί με σφοδρότητα στον υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος Μπαράκ Ομπάμα, που «έχει γράψει δυο αυτοβιογραφίες αλλά δεν έχει να παρουσιάσει ούτε μια μεταρρύθμιση».
«Στην πολιτική υπάρχουν υποψήφιοι που χρησιμοποιούν την αλλαγή για να προωθήσουν τις καριέρες τους. Κι υπάρχουν κι εκείνοι που, όπως ο Τζων Μακέιν, χρησιμοποιούν τις καριέρες τους για να προωθήσουν την αλλαγή», συνέχισε.
Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το εις βάρος της κλίμα, η Σάρα Πέλιν είπε στην διάρκεια της περίπου 30λεπτης ομιλίας της ότι «δεν θέλει να πάει στην Ουάσινγκτον για να γίνει αρεστή στα μέσα ενημέρωσης, αλλά για να υπηρετήσει τη χώρα της».


Ο Μακέιν έκανε μια απρογραμμάτιστη σύντομη εμφάνιση στο βήμα του Συνεδρίου, απευθύνοντας χαιρετισμό στην Πέλιν και τα μέλη της οικογένειάς της που παρευρίσκονταν.


Η Πέλιν «αποτελεί εκπρόσωπο μιας νέας γενιάς» πολιτικών, είπε, νωρίτερα, ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, υπεραμυνόμενος της υποψήφιάς της.
Η Πέλιν, κυβερνήτης της Αλάσκα, έχει γίνει στόχος μιας σειράς επικρίσεων από πολιτικούς σχολιαστές για την «απειρία» της, τις πολιτικές και κοινωνικές της τοποθετήσεις και την προσωπική της ζωή. Ακόμη, έγινε στόχος αρκετών ειρωνικών σχολίων σε χιουμοριστικές εκπομπές της αμερικανικής τηλεόρασης· το γεγονός παραλληλίστηκε από ορισμένους αναλυτές με την αντιμετώπιση της οποίας είχε τύχει η υποψηφιότητα του Νταν Κουέιλ ως αντιπροέδρου του Τζωρτζ Μπους πατρός το 1988--τότε οι Ρεπουμπλικανοί είχαν καταγάγει μια άνετη νίκη.



http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ