Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2008

Τρικυμία στο κυβερνητικό στρατόπεδο για Τατούλη και υπόθεση Βουλγαράκη...

Σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση εξελίσσονται οι νέες βολές που εκτόξευσε ο Π. Τατούλης από το blog του κατά τριών υπουργών, καθώς και η θύελλα γύρω από τις αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γ. Βουλγαράκη.
Η κυβέρνηση αρνείται κάθε σχόλιο για τον Αρκάδα βουλευτή και καλύπτει -με αποστάσεις- τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δέχθηκε την Πέμπτη βροχή ερωτήσεων για τις βολές του κ. Τατούλη κατά του υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου, της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς και του κ. Βουλγαράκη. Εντούτοις, η απάντηση ήταν πάντοτε «ουδέν σχόλιο».


Δείτε το βίντεο

Εντούτοις, οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του «αντάρτη» βουλευτή έχουν βαρύνει το κλίμα στη γαλάζια παράταξη, λίγα μάλιστα 24ωρα πριν από την ομιλία και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην 73η ΔΕΘ και ήδη υπάρχουν εισηγήσεις για διαγραφή του πριν από τη ΔΕΘ.
Ο βουλευτής της ΝΔ Απ.Τζιτζικώστας δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον κ. Τατούλη, ότι υπάρχουν δύο δρόμοι: Ο έντιμος, όπως είπε, της παραίτησης και ανέντιμος του εκβιασμού. Τον κάλεσε δε να ακολουθήσει τον πρώτο δρόμο.
«Είναι σαφές ότι πολλές φορές η προσπάθειά του (κ. Καραμανλή) φρενάρετε από ατυχείς συμπεριφορές» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ευρ.Στυλιανίδης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ενώ για το ενδεχόμενο καταψήφισης ενός νομοσχεδίου από αντάρτη βουλευτή συνέδεσε τις συνέπειες με τη βαρύτητα του νομοσχεδίου.
Ο κ. Τατούλης ζήτησε από τον κ. Ρουσόπουλο να παραιτηθεί από την κυβέρνηση λόγω επαγγελματικού ασυμβίβαστου, όπως λέει, καθώς η σύζυγός του εργάζεται ως δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι «αν δεν ενεργήσει ο ίδιος ο κ. Ρουσόπουλος προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε ο πρωθυπουργός οφείλει να τον 'παραιτήσει' από τη συγκεκριμένη θέση».
Σε ερώτηση αν ο υπουργός Επικρατείας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι ο Θ.Ρουσόπουλος είναι υπουργός της κυβέρνησης και παραμένει.
Παράλληλα, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού επιτέθηκε και κατά της κας Ντόρας Μπακογιάννη για την πρόσφατη προειδοποίησή της προς τους διαφωνούντες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ουδείς εξ ημών (όσο υψηλούς θώκους κι αν κατέχει, από όποια πολιτική οικογένεια και αν προέρχεται) μπορεί να απειλεί συναδέλφους κοινοβουλευτικούς, κραδαίνοντας επί των κεφαλών τους την σπάθη της προσφυγής στην κάλπη».
Σε ό,τι αφορά δε τον κ. Βουλγαράκη ο Π.Τατούλης μίλησε για για «νοσηρά στοιχεία που παρείσφρησαν στο κόμμα και αλώνουν καθημερινά με τις συμπεριφορές τους το οικοδόμημα» και για λίγους που «μπήκαν στην πολιτική φτωχοί και σήμερα υπερηφανεύονται δεξιά και αριστερά για τα βαθιά τους πλούτη, χρεώνοντας τα -πού αλλού- στις συζύγους τους και στις ευγενείς καταβολές τους»...


Τρικυμία για Βουλγαράκη

Μετά την καταιγίδα ερωτήσεων για τον κ. Τατούλη, ...κυκλώνας επικράτησε στο press room για τις καταγγελίες που αφορούν στον Γ.Βουλγαράκη, έπειτα και από νέα ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Μ.Καρχιμάκη- αλλά και τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας ότι συνέστησε εταιρεία που διαχειριζόταν ακίνητο γραφείων για φορολογικούς λόγους.
Τόσο ο κ. Βουλγαράκης, όσο και ο κ. Αντώναρος από το press room επικαλέστηκαν τη νομιμότητα όσων έπραξε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στο «πόθεν έσχες» που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
«Όσα 'νέα στοιχεία' διαρρέει σήμερα ο κ. Καρχιμάκης βρίσκονται στο 'πόθεν έσχες' που καταθέτω στη Βουλή πολλά χρόνια πριν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ. Αυτό αποδεικνύει ότι λειτουργώ πάντα (και όταν ήμουν στην αντιπολίτευση και τώρα στην κυβέρνηση ) με πλήρη διαφάνεια» απάντησε χθες Τετάρτη ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος θα δώσει στη δημοσιότητα και νέα απάντηση.
Σε ό,τι αφορά τους φορολογικούς λόγους που επικαλέστηκε υπουργός Ναυτιλίας, ο κ. Αντώναρος απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας μόνο ότι γνωρίζει τις επίσημες δηλώσεις του υπουργού, στις οποίες και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι θα εκδώσει και άλλη ανακοίνωση.
«Η αγορά του ακινήτου έγινε εξ ολοκλήρου με δάνειο που αποπληρωνόταν από το ενοίκιο... Αυτό δεν μπορούσε να γίνει από έναν ιδιώτη διότι στην περίπτωσή μας η δόση θεωρείται φορολογητέα και δεν μπορεί να αποπληρώνεται το δάνειο», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας στον Real FΜ.
Στην ερώτησή του ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας διατηρεί και άλλη εταιρεία ακινήτων την ΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΠΕ, που σήμερα ανήκει σε αυτόν και τη σύζυγό του, το 2000 όμως που ιδρύθηκε ανήκε στην ΥΠΕΡΑΚΤΙΑ (OFFSHORE) ΕΤΑΙΡΕΙΑ υπό την επωνυμία LENTMAR HOLDINGS LTD (LIMITED) και την οποία εκπροσωπούσε τότε ο σημερινός Υπουργός».
«Όλοι μας είμαστε εντυπωσιασμένοι από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες κυβερνητικών στελεχών, που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αυθάδειας, περιφρόνησης και πρόκλησης προς την κοινωνία», σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και πρόσθεσε ότι «η λογική του πλουτισμού και του real estate έχει περάσει παντού».
Για δραστηριότητες που ξεπερνούν κάθε όριο ηθικής δεοντολογίας μίλησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, ενώ χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ.Σούρλα ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη ότι «ο ρόλος επιχειρηματία και πολιτικού δεν συνδυάζεται, όχι μόνο για τον πολιτικό αλλά ούτε και για την οικογένειά του.


«Πείτε με βλάκα...»

O αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την τροπολογία του βουλευτή Έβρου της ΝΔ Ακη Γεροντόπουλου καθώς και για τη δήλωσή του ότι μπορεί να κατηγορηθεί για βλακεία, αλλά όχι για απατεωνιά.
Ο κ. Αντώναρος είπε ότι δεν την έχει παρακολουθήσει ακριβώς τη δήλωση αυτή, ενώ για την τροπολογία είπε πως δεν έγινε δεκτή ούτε στην Επιτροπή, ούτε στην Ολομέλεια της Βουλής και ούτε συζητήθηκε. «Αυτό μετράει. Ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν την έκανε δεκτή και όχι ότι υπεβλήθη», σημείωσε.
Ο κ. Γεροντόπουλος επιχείρησε μέσω τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή να αποχαρακτηρισθεί έκταση-φιλέτο στη Χαλκιδική που εμφανίζεται να ανήκει στη Μονή Βατοπεδίου. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι η τροπολογία έφτασε στα χέρια του «από κατοίκους της περιοχής Καλλιθέας Αλεξανδρουπόλεως».
«Θεωρώ ότι όφειλα, κάτι που δεν το έκανα, να εξετάσω το θέμα για περιοχές εκτός του νομού μου που δεν γνωρίζω», δήλωσε με ανακοίνωσή του ο κ. Γεροντόπουλος και πήρε πάνω του όλη την ευθύνη λέγοντας: «Πείτε με χαζό αλλά συμφέροντα δεν εξυπηρετώ Μου έδωσαν ένα κείμενο και το κατέθεσα».


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=934682&lngDtrID=244