Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Μήνυμα στήριξης στον Δ. Χριστόφια...



«Το μήνυμα το οποίο νομίζω ότι είναι το πιο ουσιαστικό απ’ όλα, είναι το μήνυμα στήριξης στον Πρόεδρο Χριστόφια και στις συνομιλίες οι οποίες άρχισαν χθες, για τη νέα αυτή προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. Ήταν ομόφωνο, ομόθυμο και εξαιρετικά δυνατό», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.


Όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συζήτησε αναλυτικά τρία ουσιαστικά θέματα: την κρίση στον Καύκασο, θέματα των Βαλκανίων και κυρίως το Κυπριακό.


Στην Αβινιόν για την άτυπη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.


Η υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στη Γαλλία, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της άτυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. (Gymnich) που θα διεξαχθεί στην Αβινιόν (Avignon) στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου.
Την πρώτη ημέρα της Συνόδου θα συζητηθούν οι διατλαντικές σχέσεις, η κατάσταση στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν και η Ευρωπαϊκή Στρατηγική Ασφαλείας.
Τη δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Συνόδου θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στον Καύκασο και στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.