Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Την Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων.

Την Τετάρτη θα βγει στη διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ, το οποίο έχει τη σχετική ευθύνη, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. «Το σχέδιό μας προχωρά κανονικά, όπως.....................................................
εξαρχής έχουμε σχεδιάσει. Η εμπειρία μας, η αποφασιστικότητά μας και η πίστη μας ότι το έργο γίνεται επ’ ωφελεία των πολιτών οδηγούν το έργο να βρει το δρόμο του προς υλοποίηση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «έχουμε διασφαλίσει τα χρήματα που εμείς εξασφαλίσαμε για το έργο αυτό». Ο κ. Τατούλης άσκησε επίσης κριτική σε αυτούς που, ναι μεν ανησυχούν για την εξέλιξη του έργου και τη διασφάλιση της χρηματοδότησής του, αλλά από την άλλη στις επιμέρους εκδηλώσεις τους είναι συλλήβδην αρνητικοί σε όποια εξέλιξη. Αναφερόμενος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιοχούνι για το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι «επιτήδειοι επιχείρησαν, σε μια εκδήλωση με λίγους κατοίκους της περιοχής, προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ψεύτικη εικόνα για ένα έργο, το οποίο αναγνωρίζεται στη χώρα ως πρωτοπόρο. Αυτοί που εκφράζονταν χαιρέκακα για την περικοπή πόρων στο κομμάτι της δημοσιότητας του έργου, τώρα θέτουν ως απαραίτητο αυτό το κομμάτι της ενημέρωσης». Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο Βουλευτή Αρκαδίας του Σύριζα κ. Ζαχαριά, «ο οποίος εκφράζεται συνεχώς αρνητικά για οτιδήποτε γίνεται στην Αρκαδία και στην εκδήλωση στην Παλαιοχούνι ενώ παραδέχθηκε την άγνοιά του για το θέμα ήταν πάλι αρνητικός».