Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Από το Κατάκολο ξεκίνησε ο γύρος της Πελοποννήσου

Στο Κατάκολο, έφτασε χθες το μεσημέρι από την Πάτρα, η εκδρομική αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που πραγματοποιεί το γύρο της Πελοποννήσου, με επιβάτες εβδομήντα άγγλους τουρίστες – λάτρεις του σιδηροδρόμου. Το εγχείρημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να........................................... αξιοποιήσει ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, με τη διεξαγωγή εκδρομών σε διάφορες περιοχές, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία ενώ είναι μια προσπάθεια που στηρίζεται τόσο από τον κόσμο όσο και από τους φορείς, που θέλουν και πάλι το τρένο στην Ηλεία. 

Η σιδηροδρομική γραμμή του Κατακόλου είναι η πρώτη γραμμή στην Ελλάδα υπεραστικού τύπου και τόσα χρόνια μετά ο σταθμός του Κατακόλου δέχεται και πάλι στις ράγες του, τις ντιζελάμαξες με ανακαινισμένα βαγόνια που όμως κρατούν την ίδια ξεχωριστή ιστορία τους. 

Κάνουν το γύρο της Πελοποννήσου 

 Η αμαξοστοιχία που έφτασε χθες στο Κατάκολο – τον πρώτο σταθμό διανυκτέρευσης – φιλοξενεί γκρουπ άγγλων επιβατών οι οποίοι έχουν έλθει στην Ελλάδα αποκλειστικά για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, που είναι ο γύρος της Πελοποννήσου και γι’ αυτό το σκοπό έχουν ναυλώσει την αμαξοστοιχία, εξήγησε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο σύμβουλος διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Λευτέρης Μαρούσης. Οι άγγλοι τουρίστες ήλθαν αεροπορικώς στην Αθήνα και μετέβηκαν στην Πάτρα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απ’ όπου έγινε επιβίβαση στη συγκεκριμένη ναυλωμένη αμαξοστοιχία. 

 Πρώτος σταθμός το Κατάκολο 

 Χθες οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας διανυκτέρευσαν στο Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία και σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν με προορισμό την Καλαμάτα, όπου κι εκεί πρόκειται να διανυκτερεύσουν. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το εκδρομικό πρόγραμμα, η αμαξοστοιχία θα κατευθυνθεί στην Κόρινθο και ύστερα το τρένο θα επιστρέψει, μέσω Τρίπολης και Μεγαλόπολης. Να σημειωθεί πως μετά από 35 ολόκληρα χρόνια επιβατική αμαξοστοιχία θα προσεγγίσει τη Μεγαλόπολη ενώ ο τερματικός σταθμός της ημέρας επιστροφής θα είναι η Κυπαρισσία. Οι άγγλοι θα διανυκτερεύσουν στην Κυπαρισσία και την τελευταία μέρα το δρομολόγιο θα είναι Κυπαρισσία – Πάτρα απ’ όπου οι επιβάτες θα μετακινηθούν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την Αθήνα. 

 Τουριστική αξιοποίηση του σιδηροδρόμου 

 «Συνεχίζεται με επιτυχία το εγχείρημα τουριστικής αξιοποίησης ολόκληρου του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου από πλευράς ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εγχείρημα όπου δίνει πνοή ο σιδηρόδρομος απ’ όπου προέρχεται. Ο σιδηρόδρομος φέρνει ανάπτυξη, είναι πολιτισμός και απ’ ότι φαίνεται από τις πληρότητες ο κόσμος και οι επιβάτες προτιμούν πάλι το τρένο διότι αναγνωρίζουν τον οικολογικό και ασφαλή του ρόλο και όλα τα πλεονεκτήματα τα οποία παρέχει», τόνισε ο σύμβουλος διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Λευτέρης Μαρούσης. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κατακόλου, Σπύρος Χιώνης, επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι: «Το Κατάκολο είναι ο πρώτος σταθμός διανυκτέρευσης του εκδρομικού τρένου που με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε. Πιστεύω πως τα πρώτα βήματα για την επαναλειτουργία της γραμμής στην Πελοπόννησο είναι ενθαρρυντικά και δίνουν σε όλους μας την χαρά ότι κάποτε το τρένο θα ξανασφυρίξει και θα λειτουργήσει όμως σε σωστές βάσεις, σε βάσεις ανθρώπινες και οικολογικές. Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά την προσπάθεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την υποστηρίζουμε και τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ, τους ευχαριστούμε γιατί διάλεξαν το Κατάκολο». Επίσης ο κ. Χιώνης, τόνισε πως ο σιδηρόδρομος είναι κάτι που μπορεί να συνδυαστεί με την κρουαζιέρα αρκεί να υπάρχει η βούληση. 


 ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ - patrisnews.com