Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η Καλαμάτα τιμά την Επέτειο της Απελευθέρωσής της, 23 Μαρτίου 1821 και το ξεκίνημα της Επανάστασης!


Την Απελευθέρωσή της, στις 23 Μάρτη 1821, τιμά η Καλαμάτα!
Παράλληλα, τιμά και το ξεκίνημα της Επανάστασης ενάντια στον τουρκικό ζυγό...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:....................


Στις 3 το μεσημέρι θα γίνει η αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας, στην Πλατεία 23ης Μαρτίου. Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από την κυρία Αντωνία Παυλάκου, φιλόλογο και Διευθύντρια του Γυμνασίου Παραλίας.

Στις 5.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο θα γίνει η υποδοχή του εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης, όπου φέτος θα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Κανελλόπουλος, η εκδήλωση ανακήρυξης του κ. Γρηγόρη Σκαλκέα ως επίτιμου δημότη του Δήμου Καλαμάτας και η απονομή των τιμητικών διακρίσεων στους πρωτεύσαντες αθλητές στο «Δρόμο Θυσίας».

Στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: «Κολοκοτρώνης, Ο Γέρος του Μοριά», μια παράσταση με ιστορικά στιγμιότυπα και ηρωϊκά αθάνατα κολοκοτρωνέικα τραγούδια και κινηματογραφημένα αποσπάσματα από τις τοποθεσίες δράσης, αφιερωμένη στην επέτειο της 23ης Μαρτίου 1821, αλλά και μια εκδήλωση φόρου τιμής στον μεγάλο στρατηγό.

Πρόκειται για μια εσωτερική παραγωγή της «Φάρις»/τομέας θεάτρου, σε κείμενα του Αλέκου Κολλιόπουλου και του Γιώργου Θ. Σπηλιώτη, σκηνοθεσία του Περικλή Αλμπάνη, σκηνικά- κοστούμια του Χρήστου Λαδά, μουσική από την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «ΤΑΞΙΜ» και βίνεο γραφικών – φωτισμοί από τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο.