Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Δ.Σ. Τριφυλίας. Εσωτερικές διεργασίες για το Συμπαραστάτη…


Αλλεπάλληλες είναι οι διεργασίες στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια για το Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ θεωρούνταν σχεδόν σίγουρο πως οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πειθαρχούσαν χωρίς δεύτερη σκέψη και κουβέντα στην εισήγηση που έκανε στο δήμαρχο στενός του συνεργάτης για το πρόσωπο που θα στήριζαν για Συμπαραστάτη, χθες, μετά από...........................

πρωτοβουλία δημοτικών συμβούλων και αυτοπροτάσεις ενδιαφερομένων, άλλαξαν τα δεδομένα.
Δημοτικοί σύμβουλοι φέρονται αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν στη μυστική ψηφοφορία τον «εκλεκτό» του δημάρχου, αν αυτός είναι μέχρι τέλους το πρόσωπο που του πρότεινε συνεργάτης του, με τον οποίο είναι συγγενείς!
Εκτός αυτού, τα θεωρητικώς εννοούμενα ως «δεδομένα» άλλαξαν μετά και από παρεμβάσεις ενδιαφερομένων προς δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τον ίδιο το δήμαρχο, εκφράζοντάς του την επιθυμία να επιλεγούν στη θέση του Συμπαραστάτη.
Κι εκεί που έδειχνε ότι το θέμα έχει κλείσει και έχει «κλειδώσει» το πρόσωπο που θα στηρίξει η συμπολίτευση, πλέον έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων και άλλα ονόματα γνωστών προσωπικοτήτων, προερχόμενα σχεδόν όλα από τον ίδιο πολιτικό – αυτοδιοικητικό χώρο (Ν.Δ.), και η επιλογή μοιάζει με άλυτο γρίφο, καθώς κανείς, πλην ενός που έχει ταχθεί εξαρχής υπέρ συγκριμένου, δε φέρεται διατεθειμένος να αναλάβει το κόστος να δυσαρεστήσει φίλους και γνωστούς!
Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, της συνεδρίασης θα προηγηθεί συμβούλιο ή τηλεφωνική επικοινωνία - συνεννόηση του δημάρχου με τους δημοτικούς του συμβούλους, για την αποφυγή «διαρροών», ακόμη και θέτοντας θέμα «πειθαρχίας»! Τα ονόματα που ακούγονταν μέχρι χθες το μεσημέρι, είτε αυτοπροτείνονται είτε ετεροπροτείνονται, χωρίς να είναι όμως σίγουρο πως, τελικά, θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον καταθέτοντας υποψηφιότητα στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι: η πολιτευτής της Ν.Δ. Μπέσσυ Πλέτσα, ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην πολιτευτής της Ν.Δ. Κώστας Γυφτάκης, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Σιδηροκάστρου Θανάσης Κυριαζής, ο πρώην αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Γρηγόρης Γκότσης, οι δικηγόροι Παναγιώτης Αγγελόπουλος και Νικόλαος Κατσούλας και ο συνταξιούχος καθηγητής Νίκος Βρετός (που είναι και ο πρώτος για τον οποίο έγινε σχετική εισήγηση στον κ. Κόλλια).

Του Ηλία Γιαννόπουλου - tharrosnews.gr